Babić: Zakon o radu omogućava zapošljavanje mladih

- Šta će nam zakon koji će zaštititi radnike, a nemamo radna mesta. Videli smo da postojeći zakon, koji je bio rigidan, nije sačuvao radna mesta, osim u javnmom sektoru - kaže šef poslaničke grupe SNS-a i dodaje da novi Zakon o radu omogućava zapošljavanje mladih

  • 32

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Zoran Babić izjavio je danas da je Zakon o radu dobio podršku Međunarodne zajednice, MMF-a, Svetske banke, EU, kao i da ga je podržalo tri četvrtine sindikata.

Babić je, na RTS-u, rekao da Zakon omogućava zapošljavanje mladih, koji završavaju školu, fakultete i koji žele da rade u Srbiji a ne da odu inostranstvo.

- Dosadašnji zakon je bio rigidan i nije sačuvao radna mesta. Od 2005. do 2013. godine, 358.000 ljudi ostalo bez posla, uglavnom u privatnom sektoru i tada se sindikati nisu bunili - rekao je Babić.

On je naglasio da Zakon o radu, koji će verovatno danas biti usvojen, pravi dobru investicionu klimu.

- Šta će nam zakon koji će zaštititi radnike, a nemamo radna mesta. Videli smo da postojeći zakon, koji je bio rigidan, nije sačuvao radna mesta, osim u javnmom sektoru - kaže Babić.

Komentarišući najavu masovnih protesta u Srbiji, Babić je rekao da će država biti snažnija od bilo kakvog pritiska, od onih koji žele da sačuvaju svoje lične beneficije i svoju ličnu zaštitu.

- Oni koji odgovorno rade posao, koji dolaze na vreme nema čega da se plaše - rekao je Babić.

Šef poslanicke grupe Srpske napredne stranke je najavio da će svi zakoni o kojima je premijer govorio u ekspozeu, koji su bili na njegovoj agendi, biti doneto do 5. avgusta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1984

    17. jul 2014 | 10:11

    A niko ne spominje nas radnike koji radimo preko servisa to je sramota!zbog rupa u zakonu ja radim 9 godina tako i poslodavcima to odgovara

  • Donatelo

    17. jul 2014 | 09:50

    A koliko ste vi fabrika otvorili...da bi zaposlili ljude...naravno ni jednu,,,

  • Djura

    17. jul 2014 | 10:32

    Babicu daj samo jedan dokaz za to sto tvrdis. Samo obrazlozi ovu glupost ako mozes. Niko zivi u mom okruzenju ne razume kako se to moze postici. Kako ce mladima zakon omoguciti da nadju posao kada se traze stotine hiljada radnih mesta koja se ne mogu stvoriti nekoliko decenija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA