DS: Zadovoljni smo što je SNS usvojila amandman o trudnicama!

Funkcioner DS-a kaže da mu je drago što je vladajuća koalicija usvojila amandman koji štiti trudnice od otkaza i zahvalio Batićevoj koja je podnela istovetan

  • 2

Šefovi poslaničkih grupa DS i NDS Borislav StefanovićBorislav Stefanović i Marko Ðurišić izjavili su danas da su zadovoljni što je vladajuća koalicija usvojila tekst amandmana kojim će biti onemogućeno da poslodavac otpusti trudnicu ili porodilju čak i ako je na održavanju trudnoće.

Stefanović je novinarima u skupštini rekao da je, doduše, prihvaćen amandman poslanice DHS S OIgice Batić, ali da su njegov amandman i koleginice poslanika bili u istovetnom tekstu.

Šef poslanika DS-a, Borislav Stefanović je podsetio da je vlada prihvatila samo nekoliko amandmana od skoro 200, da je on lično uložio 38, ali da je usvojeni amandman njemu ipak najdraži i zahvalio Batićevoj koja je podnela istovetan amandman.

Sa Stefanovićem je saglasan i Ðurišić koji je rekao da je danas jedina dobra vest iz parlamenta ta što se u usvojenom Zakonu o radu nije našlo rešenje koje je otvaralo vrata da se trudnicama i ženama na porodiljskom odsustvu na zakonit način uruči otkaz.

- Mi smo juče imali dugu raspravu. Iako su poslanici vladajuće većine i ministar odbijali sve naše argumente, na kraju je danas ipak usvojeno rešenje koje ne dozvoljava da se trudnicama da otkaz - rekao je Ðurišić novinarima u parlamentu.

Šef poslaničke grupe NDS smatra da ima i nekih dobrih rešenja u izmenama Zakona o radu, ali je naglasio da su, ipak, sva ona loša ostala.

- Biće smanjene zarade u proseku za dva odsto, kako su juče i sami poslanici vladajuće većine tvrdili. Danas dva odsto, a za nekoliko dana deset i više - kaže Ðurišić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA