KO JE BIO TITO: Maršal je bio lažan, u zmijskoj torbi krio je svoj pravi identitet! (FOTO)

Lični lekar maršala Tita tvrdi da je pravi Josip Franjo Broz poginuo u Prvom svetskom ratu, a da je "najvećeg sina našeg naroda i narodnosti" glumio neki drugi čovek, kao i da je pravu istinu o tome čuvao u torbici od koje se nije odvajao

  • 93

Lični lekar Josipa Broza Tita Aleksandar Matunović tvrdi da maršalova akt-torba krije pravu istinu o njegovom identitetu, kao i da se podhitno mora rešiti prvo enigma - ko je zaista bio "najveći sin naših naroda i narodnosti".

Dr Matunović je napisao da je Tito imao akt-torbicu od koje se nije odvajao, a u kojoj je, po njegovoj smrti, nađen jedan od dokaza da on nije Josip Franjo Broz.

Matunović je lečio Tita od 1975. do 1979, gotovo do smrti.

"Nađeni izveštaj, nakon smrti maršala, ide u prilog iznetoj sumnji, odnosno mišljenju da Tito nije Josip Franjo Broz iz Kumrovca, već da se iza toga imena krije druga osoba“, tvrdi Matunović.

"Tito je imao malu akt-torbicu, čini mi se od zmijske kože. Uvek je nosio sa sobom. Sadržaj torbice, pored ključa, bio je osiguran i malim katancem. U dva navrata, ulazeći u njegove prostorije, zatekao sam ga da pretura po torbici. Oba puta je leđima bio okrenut vratima, a torbica mu je bila u krilu. Kad bih ušao, torbicu je brzo zatvarao. Delovao je kao čovek koji je uhvaćen u nedozvoljenoj radnji. Po tome sam znao da se u torbici nalaze neke za njega značajne stvari. Posle njegove smrti raspitivao sam se kod članova komisije za sređivanje Titove ostavštine šta su pronašli u toj torbici. Jedan od članova komisije, Zvonko Kostić, rekao mi je da, pored zlatnog nakita, pronašli umrlicu Davorjanke – Zdenke Paunović, od 1. maja 1945. godine, izvod iz matične knjige venčanih sa Jovankom Budisavljević, 1952. godine, sliku Pelagije Belousove. Tu je bila i kopija izveštaja austrougarskog Ministarstva rata, od jeseni 1915, u kojoj se nalazi spisak austrijskih oficira, podoficira i vojnika koji su poginuli u vreme bitke u Galiciji. U spisku se nalazilo i ime kaplara Josipa Franje Broza", napisao je Matunović, autor knjige "Enigma Broz - Ko ste vi druže predsedniče".

Lekar Aleksandar Matunović bio je jedan od ljudi koji su pre odlaska u bolnicu pratili zdravstveno stanje Josipa Broza, bio je Titov lični lekar i bivši pukovnik JNA i doktor medicinskih nauka.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    22. jul 2014 | 21:25

    Briga me,dok je on bio ja sam bila COVEK.

  • Stoli me bojko

    22. jul 2014 | 21:57

    NEMOGU NI OKRECITI ONO STO JE TITO STVORIO a u stvari nema sta vise ni da se kreci,POKRADENO,RASPRODATO I SRUSENO!!! I dalje u Svetu svi me pitaju za Jugoslaviju i Tita a za Srbiju misle da je u Rusiji-Sibir.

  • cola

    22. jul 2014 | 21:35

    Bio je legenda. Boljeg vladara Srbi nikada nisu imali!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA