ŠTEDNJA U SKUPŠTINI: Umesto devet na raspolaganju pet automobila!

Administarativni odbor je doneo odluku da se Narodnoj skupštini dodeli pet automobila na raspolaganje, umesto devet, kao što je bilo do sada

  • 5

Narodna skupština ubuduće će imati na raspolaganju pet službenih automobile visoke klase, umesto devet, kao što je bilo do sada. Jedino će predsednica parlamenta i generalni sekretar vozilo sa vozačem imati na rasplaganju 24 sata dnevno, odlučio je Administrativni odbor.

Po toj odluci će potpredsednici skupštine, koji su do sada takođe imali na raspolaganju 24 sata dnevno službeni auto visoke klase, kao i poslanici, to pravo moća da iskoriste isljučivo po odobrenju generalnog sekretara, pošto upute pisani zahtev, prenosi Tanjug.

Preostalih četiri automobila biće vraćeno Službi za zajedničke poslove.

Skupštinske službe će, kao i do sada, koristiti tri automobila srednje i niže klase, sa stalnim vozačem.

Predsednik Odbora Zoran Babić rekao je na sednici da je takva odluka doneta shodno odluci Vlade Srbije, da je neophodno da sve institucije posluju po sistemu spojenih sudova i da će redukovani broj automobile dovesti i do umanjenja troškova koji idu uz to.

Odbor je takođe doneo odluku da se šef poslaničke grupe NDS-a Marko Đurišić kazni sa 7.589 dinara, pošto mu je izrečena opomena na sednici održanoj 16. Jula.

- Dobrodošao u klub kažnjenih, gde sam i ja - rekao je uz osmeh Babić.

Obe odluke Administrativni odbor je doneo bez rasprave.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki,Beograd

    23. jul 2014 | 17:53

    Kada ce da ukinu onaj crveni lauf tepih i ono ponizavajuce postrojavanje garde? To ova druzina sa partijskih lista nije zasluzila,jer niko od njih pojedinacno nikad ne bi bio izabran na direktnim izborima!

  • Cacanin

    23. jul 2014 | 14:41

    I treba bre,naviklo to da se vozi non-stop o tudjem trosku..Sve to mi obican narod placamo!

  • Srb

    23. jul 2014 | 19:02

    Dzabe vam sada....stedi se kad ima a ne kada je kraj......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA