Peking Srbiji gradi auto-put i obnavlja TE Kostolac! (FOTO)

Ministar rudarstva i energetike sastao se sa ambasadorom Kine u Srbiji, sa kojim je razgovarao o o projektima koje Srbija radi u partnerstvu sa Kinom kroz mehanizam saradnje Kina - Centralne i istočne evropske zemlje (CIEZ), kao što su revitalizacija TE "Kostolac" i izgradnja dve deonice autoputa Beograd-Čačak

  • 4

U sredu 23.jula, ministar rudarstva i energetike, Aleksandar Antić, održao je prvi sastanak sa novoizabranim ambasadorom NP Kine u Srbiji, Nj.E. Li Mačungom. Ovom prilikom teme razgovora bile su ocena i unapređenje bilateralne saradnje između Republike Srbije i NP Kine.

Na sastanku se pre svega razgovaralo o projektima koje Srbija radi u partnerstvu sa Kinom kroz mehanizam saradnje Kina - Centralne i istočne evropske zemlje (CIEZ), kao što su revitalizacija TE "Kostolac" i izgradnja dve deonice autoputa Beograd-Čačak.

Na sastanku ambasador Li Mačung upoznao je ministra Antića kao nacionalnog koordinatora Republike Srbije za mehanizam HR Kina - CIEZ, o detaljima održavanja drugog sastanka lokalnih lidera Kina - CIEZ pod nazivom "Saradnja na lokalnom nivou - važan pokretač saradnje Kina - CIEZ", koji će se 28. i 29 avgusta  održati u Pragu u organizaciji Sekreterijata Kina - CIEZ i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Češke.

Ministar Antić ispred Republike Srbije delegiraće povodom drugog sastanka lokalnih lidera Kina-CIEZ srpske predstavnike državne uprave i lokalne samouprave.

Ističući da su tradicionalno prijateljski odnosi NP Kine i Srbije osnova za dobru ekonomsku saradnju dve zemlje, ambasador Li Mačung rekao je da Kina ima tehničkih mogućnosti za pomoć Srbiji i da su međusobni politički uslovi takvi, da naše države mogu sarađivati bez ikakvih prepreka, u prijateljskom duhu i za dobrobit obe strane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vr 46

    24. jul 2014 | 11:09

    Sa ovim atutoputevima vise ste dosadni, 100 god. jedno te isto koridor10 se vuce ko gladna godina, ovaj autoput sa kinezima promovisete po stoti put, niste u stanju ni kiometar godisno da uradite sto zbog lopovluka sto zbog nekih hrastova sto zbog nepismeni stranackih kadrova(ministra), daj uradite to sto vam je obaveza bez stalnih potpisivanja nekih novih pocetaka, ko mrkonjic, otvarao svaki mesec istu trasu godinama, uradite te autoputeve bez mnogo pompe i senzacionalizma, ko da gradite kosmodrom.

  • Narodna republika

    24. jul 2014 | 10:47

    NP? HR? Meni se cini da je NR Kina, ne?

  • perkan

    24. jul 2014 | 22:24

    Bravo za nase kineske prijatelje, bravo za Aleksandra Vucica!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA