Stefanović: Rekordna zaplena droge, nastavljamo borbu!

- Ono što je naš zadatak i na čemu insistiram je, osim posla koji radi granična policija, da se slične zaplene dešavaju i na beogradskim i ulicama Srbije, jer je očigledno da puno droge imamo u celoj zemlji - rekao je ministar unutrašnjih poslova

  • 2

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas, povodom zaplene više od 80 kilograma heroina na graničnom prelazu Batrovci, da očekuje od policije da nastavi sa takvim radom i da značajno poveća zaplene droge koje se nalaze u Srbiji.

- Ono što je naš zadatak i na čemu insistiram je, osim posla koji radi granična policija, da se slične zaplene dešavaju i na beogradskim i ulicama Srbije, jer je očigledno da puno droge imamo u celoj zemlji - rekao je Stefanović Tanjugu.

On je podsetio i da je jedan od prioriteta koji je vlada sebi zadala formiranje Kancelarije za borbu protiv droga, koja je juče formirana na predlog MUP-a, Ministarstva zdravlja i Ministarstva pravde.

Ta Kancelarija će, kako je dodao, pomoći da se koordinira i bolje organizuje rad u borbi protiv droge, koja je "ozbiljan problem koji ugrožava Srbiju"

Govoreći o današnjoj akciji, ministar policije je rekao da je ona veoma uspešna i da pokazuje ono što je očekivao od granične policije, a to su rezultati.

- Radi se o više od 80 kilograma heroina i može se reći da je ovo rekordna zaplena u proteklih nekoliko godina, a policija je, uspešno i dobro, na osnovu svojih operativnih podataka, uradila posao - zaključio je Stefanović.

Granična policija na prelazu Batrovci pronašla je jutros više od 80 kilograma heroina u "mercedesu" turskih registarskih oznaka, kojim je upravljao bugarski državljanin.

Kako je ranije danas saopštio MUP, droga je bila upakovana u 90 paketa, sakrivenih u posebno izrađenom bunkeru automobila, ispod prtljažnog dela, u tapacirungu vrata, blatobrana i pragova.

Bugarskom državljaninu B. I. A. (57) određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dojčilo

    25. jul 2014 | 16:26

    Bravo za sokola sa Megatrenda! Ubijeđen sam da je to isključivo njegova zasluga...Znam ja da će on i njemu slični ovakve komentare ignorisati..ali nema veze ...

  • Zorica

    25. jul 2014 | 13:52

    Bravo,bravo granicari!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA