Tasovac za bolji kvalitet kravljeg mleka preporučuje slušanje Mocarta!

Ministar kulture i bivši direktor Beogradske filharmonije, na zahtev Emira Kusturice, napravio je izbor kompozicija iz dela austrijskog velikana Mocarta, koji bi trebalo da učini da Kustine krave pasu kao da su na Alpima

  • 10

Na molbu Emira Kusturice da mu preporuči klasiku koja će uticati da krave daju kvalitetnije mleko, ministar kulture Ivan Tasovac je napravio izbor iz dela Volfganga Amadeusa Mocarta, prenose Novosti.

Kako Novosti saznaju, ministar kulture dobio je nedavno "domaći zadatak" od Emira Kusturice, ali nije bilo u pitanju komponovanje muzike za neki novi film.

Prirodnjak Kusta proučavao je naučna istraživanja koja pokazuju da krave daju kvalitetnije mleko kad slušaju klasičnu muziku. Zato je zadužio Tasovca da mu snimi CD sa melodijama koje će da utiču na punomasnost i kvalitet mleka.

Ministar kulture i višegodišnji čelnik Beogradske filharmonije preporučio mu je izbor iz dela austrijskog velikana Volfganga Amadeusa Mocarta. Kremanci pričaju da krave od tada pasu kao da su na Alpima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    1. avgust 2014 | 15:30

    Za bolji kvalitet kravljeg mleka smanjite nivo aflatoksina.

  • Otac Makarije

    1. avgust 2014 | 15:29

    Meni su za mleko bolje Sandra, Ceca , Kareusa ....

  • hercegov grad

    1. avgust 2014 | 15:44

    Narocito, posto su savetnici ministra, clanovi propale stranke SPO!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA