Babić: Ko je u SNS ušao zbog funkcija pogrešio je adresu!

- Pošto je moj život politika i svoj život vidim u politici, naravno da ću podneti ostavku ponosan na ono što sam zajedno sa svim zaposlenima u Lasti uradio u proteklih godinu dana, a to je da je dug smanjen za 6 miliona evra i da su plate i obaveze izmirivane na vreme - kaže šef poslaničkog kluba SNS

  • 18

Odluku Glavnog odbora Srpske napredne stranke da njeni funkcioneri ne mogu obavljati dve ili više plaćenih funkcija, predstavnici te stranke ocenjuju kao ispravnu i poručuju onima koji su zbog funkcija došli u stranku da se pogrešili adresu.

Jedan od prvih koji je podneo ostavku na jednu od dve plaćene funkcije je dosadašnji predsednik Republičke izborne komisije i direktor Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Dejan Ðurđević.

Naime, Ðurđević je podneo ostavku na mesto predsednika RIK-a i ona je predata u Skupštini Srbije.

Na pitanje šta misli o zahtevu da oni koji trenutno obavljaju dve plaćene funkcije podnesu ostavku na jednu od njih, Ðurđević je odgovorio da je to sasvim legitiman zahtev i da je postupio u skladu sa njim.

- Ja sam to izglasao i to je sasvim legitiman zahtev. Postupio sam prvog dana u skladu sa njim - rekao je Ðurđević.

I poslanik SNS-a Vladimir Ðukanović podneo je ostavku na funkciju predsednika Skupštine Državne lutrije Srbije.

Ðukanović je Tanjugu rekao da je doneo moralnu odluku, iako smatra da je bio uspešan na toj funkciji, radeći na zaustavljanju odliva novca iz Državne lutrije.

- Pozivam i ostale članove SNS koji imaju duple plaćene funkcije da podnesu ostavke, odnosno da odluče koju će od njih da obavljaju - rekao je Ðukanović.

Odluku Glavnog odbora podržava i šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Zoran Babić koji će u toku dana podneti ostavku na mesto predsednika Nadzornog odbora Laste.

- Pošto je moj život politika i svoj život vidim u politici, naravno da ću podneti ostavku ponosan na ono što sam zajedno sa svim zaposlenima u Lasti uradio u proteklih godinu dana, a to je da je dug smanjen za 6 miliona evra i da su plate i obaveze izmirivane na vreme - rekao je Babić Tanjugu.

Babić je istakao i da je odluku predsednika stranke Aleksandra Vučića, kao najodgovornijeg u državi, podržao znajući koliko je bilo teško obavljati dve funkcije na odgovoran način podsetivši da je, kada je bilo reči o depolitizaciji spotra, prvi podneo ostavku na mesto predsednika Vaterpolo saveza Srbije.

Upitan da li očekuje negativnu reakciju funkcionera koji će morati da podnesu ostavke, Babić je odgovorio: "Oni koji su u SNS ušli zbog funkcija pogrešili su adresu".

Ovih dana na mesto člana upravnog odbora u preduzeću "Informatika" podneće i Igor Bečić, poslanik SNS koji je istakao da se apsolutno slaže sa odlukom stranke smatrajući da je ona potpuno ispravna.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dare

    7. avgust 2014 | 14:45

    Kako nisu podneli ostavke pre Vuciceve naredbe,a ne sad kao savesni i moralni to rade pod moranje.Kakvi licemeri!

  • Kanje Vest

    7. avgust 2014 | 20:10

    Babicu i ostali, birali smo vas da menjate i uredjujete politiku da ukidate dosadasnje rasipnistvo i dok gbudete radili u tom pravcu, narod ce vas podrzati.

  • Zadovoljan gradjanin

    7. avgust 2014 | 17:29

    Hvala bogu da smo doziveli da u Srbiji postoji ovakva politicka stranka. Bravo Vucicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA