Vučiću rok do 19. avgusta da predloži ministra privrede

Prema Zakonu o vladi, premijer je dužan da Narodnoj skupštini predloži izbor novog ministra u roku od 15 dana od prestanka mandata prethodnog ministra

  • 4

Skupština Srbije konstatovala je 4. avgusta ostavku Dušana Vujovića na funkciju ministra privrede i istog dana izabrala ga za ministra finansija, a premijer Aleksandar Vučić sada ima rok od 15 dana da predloži novog kandidata za ministra privrede.

Taj rok ističe 19. avgusta.

Prema Zakonu o vladi, premijer je dužan da Narodnoj skupštini predloži izbor novog ministra u roku od 15 dana od prestanka mandata prethodnog ministra, a novi ministar bira se većinom glasova od ukupnog broja narodnih poslanika.Zakonom o vladi nije preciziran rok u kojem bi skupština trebalo da izabere novog ministra.

Vujović je ostavku podneo zbog imenovanja na funkciju ministra finansija, pošto je prethodni ministar finansija Lazar Krstić 12. jula podneo ostavku, koja mu je u skupštini konstatovana tri dana kasnije.

Međutim, Vujović će obavljati ovlašćenja ministra privrede do izbora novog i on nije prvi koji u Vladi Srbije obavlja poslove ministra privrede i ministra finansija.

U vladi premijera Ivice Dačića za te resore bio je zadužen Mlađan Dinkić, a spojene resore finansija i ekonomije imao je 2003. godine Božidar Ðelić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRNDA

    8. avgust 2014 | 12:41

    Ko god da bude imenovan, ne bi mu bio u kozi!

  • Srdjan D.

    8. avgust 2014 | 12:37

    Kakvo je stanje u privredi nakon predhodne vlasti, neverujem da se neko utrkuje za mesto ministra privrede.

  • inat

    8. avgust 2014 | 12:35

    Cemu rokovi kad su nam privredu unistile demokratske reforme?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA