Dačić: Srbija neće biti Gavrilo Princip novog svetskog poretka

- Srbija ne želi da učestvuje ni u jednom ratu, pa ni u hladnom. Nije za njega ni opremljena, ni sposobna. Mi smo naučili, na teži način, da pravila za nas i za "njih", nikako nisu ista. Mi, za svoje greške, za svoje pogrešne ambicije, i za svoje zločine (a priznali smo da je i njih bilo), platili smo, i plaćamo i danas, ozbiljnu cenu. Oni, velike sile, o tom delu ne moraju da razmišljaju - napisao je ministar spoljnih poslova u autorskom tekstu u kome najavljuje spoljno-političke smernice Srbije

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika ironičar
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Jv

    03. april 2016 | 22:26

    Nemoj plakati Dačic, nemoj lagati. Nakon prvog svijestkog rata je Srbija dobila Vojvodinu, a njoj se dopustilo da stvara tadašnju Jugoslaviju i da čuva teritorije koje je dobila od Bugarske 1913, a nisu oni bili mali, plus Kosovo, koje 1912 nije bio prepoznat dio Serbije plus cijelu Mekedoniju. Tako da nemoj plakati Dačic, nije Srbija baš "ništa" dobila od ratovanja? samo pogledajte što je bila Srbija 1912 a što je danas a što je posstala nakon 1918. Zašto mislite vi da se većina Beograda i povijesna jezgra nalaze na jugu Dunave i Save? Zašto se ta djela zovu Novi Beograd ako nije Srbija "ništa" dobila od ratova, pogotovo od prvog svijestog rata? Treču stanovništo ste izgubili? Misliš da čelnika to je bilo briga, misliš da sadasnjih je stanovništvo briga kad krađu sve živo na sve strane korupcijom? Baš mislite da mi svi smo idioti? Zašto onda Srbija jedva ima sad više od 7 miljuna kad je trebala imati 8 ako ne uključimo Kosovo? Sad Srbije gubi svoje ljude jer nema od čega živjeti, niti u Beogradu. Tada je rat Srbiji stajao trečinu stanovništva, jer tada su i austranački, njemački i srpski čelnici htieli u njega ući, jer nitko nije mislio da doći do takvog masakra. Srpski čelnici su htieli Bosnu, kao i austranci. A evo rezultata. Stanovništvo? razmnožit će se oni su sigurno svi čelnici mislili. Meso smo za njih.

  • Stipan

    12. avgust 2014 | 14:33

    Mislim da EU treba trenutačno prekinuti sve pregovore Srbije o pristupu EU na neodređeno vrijeme , uvest ponovo vize i uvest gospodarske sankcije iste ko i Rusiji !!! Više je nego očito da je Srbija ruski satelit u Evropi i joj nije mjesto među ravijenim zemljama EU. Ako vole toliko Rusiju , pa nek dijele njihovu sudbinu i idu njima ! Uvijek vrijedi ona , ne dao Bog da te Kinez hrani a Rus brani !

  • zdravko

    11. avgust 2014 | 11:52

    Najlakše je reci narodu ono sto narod želi da čuje. Istinu niko ne želi cuti ili priznati greške. Pitajte bilo kojeg političara koliko je stvorio radnih mijesta za narod u svom mandatu , sta je napravio da poboljša proizvodnju poveća bolje plate . Niko nema jasan program najednom ne znaju sta bi rekli i narod je uglavnom prepušten sam sebi! Pozdrav svim postenima i dragim ljudima iz Srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA