Konuzin: Evropa ima alternativu

Ruski ambasador izjavio da evropska opcija za balkanske zemlje ne bi trebalo da isključuje ostale pravce saradnje

  • 0

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin izjavio je da evropska opcija za balkanske zemlje ne bi trebalo da se posmatra kao opcija koja nema alternativu i koja isključuje ostale pravce saradnje.

- Priča se o očiglednim prednostima ove usmerenosti razvoja odnosa u Evropi, a manje se čuje o poznatim rizicima. Učešće balkanskih država u EU nesumnjivo će imati svoju veliku specifičnost - rekao je Konuzin na okruglom stolu "Rusija i Balkan: prošlost i perspektive".

Pitajući se da li je završen proces raspada jugoslovenske države, Konuzin je odgovorio da "postoje sumnje da nije", podsećajući na pitanje Kosova, nerešenih pograničnih sporova i problema izbeglica.

Konuzin je izjavio i da ne želi da se meša u međustranačke odnose u Srbiji i da će sa budućom vladom, ma ko je bude formirao, nastaviti, kako je istakao, plodnu saradnju.

On je rekao da se većina stranaka u Srbiji prijateljski odnosi prema Rusiji, ali da vidi "nijanse" u tim odnosima, ističući da Rusija želi da razvija odnose sa svim svojim prijateljima.

- Ne možemo da budemo prijatelji jedne stranke, a protiv druge - naglasio je Konuzin, i dodao da Rusija, pre svega, sarađuje sa Srbijom i srpskim narodom.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA