DA LI ZNATE KADA JE SLOBIN ROĐENDAN? Ni pola SPS-a nije znalo...

- Znam da je 20. avgust, ali ne znam na šta ciljate? Aaa, pa da, Slobin je rođendan. Naravno, da znam to - ovako je lider SPS-a odgovorio na pitanje po čemu je važan današnji dan

  • 55

Većina socijalista kojima je dnevni list "Informer" postavio pitanje po čemu je jučerašni dan značajan za tu partiju, nije znala da je 20. avgust dan rođenja osnivača Socijalističke partije Srbije (SPS) Slobodana Miloševića.

Prema pisanju tog lista Ivici Dačiću je trebalo nekoliko minuta da se seti svog prethodnika.

- Znam da je 20. avgust, ali ne znam na šta ciljate? Aaa, pa da, Slobin je rođendan. Naravno, da znam to - rekao je Dačić.

Slično je reagovao i zamenik šefa SPS u Skupštini Srbije Ðorđe Milićević, dok je njegov kolega iz poslaničke klupe Zoran Stević rekao da je dan ranije bio verski praznik Preobraženje, ali da on ''slabo pamti datume i praznike''.

Novica Tončev je rekao da je on iz mlađe gneracije i da zna da je 1. januara Dačićev rođendan. I njegov brat Ivica Tončev je zatečen pitanjem, rekao da se u SPS učlanio 2007. i da on nije iz te stare struje.

Reditelj Srđan Dragojević je odbio da odgovori na pitanje, jer, kako kaže, ne učestvuje u kvizovima, dok je potpredsednica SPS Dijana Vukomanović na odmoru u Crnoj Gori, gde, kako je rekla, nema ni kalendar.

Međutim, Nikola Nikodijević, Vanja Vukić i Branko Ružić odmah su "provalili" odgovor, a Milutin Mrkonjić je bio juče ujutro na Miloševićevom grobu u Požarevcu i odao mu počast.

- 'Takve stvari se ne zaboravljaju. Oni koji se toga ne sećaju verovatno nemaju retrovizor - poručio je Ružić.

Mrkonjić je rekao da je 20. avgusta 1941. godine rođen veliki i značajni državnik Slobodan Milošević.

On je dodao i da će na grob osnivača SPS ići sve dok je živ i dok njegova porodica ne bude mogla da ga obiđe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GRINGO

    21. avgust 2014 | 07:54

    Sto se mene tice bolje da se nije ni rodio.

  • hercegov grad

    21. avgust 2014 | 08:53

    Da davno proslo vreme, ali tek generacije koje dolaze imace priliku i sigurno potrebu da se ponose Milosevicem, a ne olosiža tipa Djindjiv, Batic, Tadic i sl.

  • MS

    21. avgust 2014 | 08:58

    Ovaj covjek je sve ucinio za srbiju a srbija nije za njega ucinila nista ,vec ga je izrucila na vidovdan dzelatima da bi zadovoljila njemce i hazare i da bi on platio za neke stvari koje srbija duguje njemackoj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA