SRS: "Preletanje" košta 100.000 evra

Kandidati radikala na predstojećim izborima moraće da potpišu menicu na deset miliona dinara, kolika će im biti kazna ako pređu u poslanički klub neke druge partije

  • 0

Kandidati Srpske radikalne stranke za predstojeće parlamentarne izbore moraće da potpišu menicu na čak 10 miliona dinara.

Ovakva naredba stigla je direktno iz Haga, od lidera partije Vojislava Šešelja. Rigorozne mere se primenjuju jer su, po novom Zakonu o izboru narodnih poslanika, vlasnici mandata sami poslanici, a ne partije.

Potpredsednik SRS-a Zoran Krasić, koji će biti na izbornoj listi za poslanika, nije želeo da potvrdi, ali ni da demantuje da se u SRS-u potpisuju milionske menice kao garant vernosti partiji.

- Izborna lista nije još ni predata. Što ne pitate DS i Dinkića kako je kod njih. Kako će koja partija da se snađe i obezbedi da mafijaši ne kupuju poslanike, stvar je internog dogovora unutar same stranke - kaže Krasić za Press.

Predstojeći parlamentarni izbori će biti sprovedeni po izmenjenom Zakonu o izboru narodnih poslanika. Izmenama ovog Zakona ukinuta je blanko ostavka poslanika. To znači da stranke neće biti, kao do sada, suvereni vlasnici poslaničkog mandata, već svaki parlamentarac pojedinačno.

(Izvor: Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA