SIN UBIJENOG IVANA STAMBOLIĆA: Pitajte Miru Marković zašto je Sloba ubio mog oca!

- Mog oca su ubili na rođendan njegove mlađe ćerke Tijane. Učinili su to na tako zverski način i po naređenju čoveka kome je otac bio mentor i prijatelj. Milošević nam je dolazio u kuću... - kaže Veljko Stambolić

  • 21

Sin ubijenog bivšeg predsednika Srbije Ivana Stambolića, Veljko, kaže za "Blic" da treba pitati Miru Marković zašto je Slobodan Milošević ubio njegovog oca i mentora!

- Miru Marković treba pitati zašto je Slobodan Milošević ubio mog oca i svog mentora - kaže Veljko Stambolić.

Bivšeg predsednika Srbije na pre 14 godina oteli su u Košutnjaku i ubili na Fruškoj gori pripadnici Jedinice za specijalne operacije po naređenju Slobodana Miloševića.

Petorica pripadnika "crvenih beretki“, njihov komandant Milorad Ulemek Legija, njegov zamenik Milorad Bracanović i šef DB-a Radomir Marković su pravosnažno osuđeni, a tom presudom je utvrđeno da su sve radili po naređenju Slobodana Miloševića, tadašnjeg predsednika SRJ.

- Moj otac je stalno vukao Miloševića za sobom i doveo ga je i na mesto odakle je počeo da ruši Jugoslaviju. Obezbedio mu je i funkciju, sa koje ga oterao iz politike i uradio to što je uradio, doveo građane i državu na rub opstanka. Moj otac je pre ubistva u brojnim intervjuima govorio dokle je dovela Miloševićeva vlast i tako ih razotkrivao - kaže sin ubijenog bivšeg predsednika Srbije.

On napominje da Milorad Ulemek treba da odsluži kaznu od 40 godina zatvora, ne samo zbog ubistva njegovog oca, već i zbog drugih brojnih zločina među kojima je i ubistvo premijera Zorana Đinđića.

- Mog oca su ubili na rođendan njegove mlađe ćerke Tijane. Učinili su to na tako zverski način i po naređenju čoveka kome je otac bio mentor i prijatelj. Milošević nam je dolazi u kuću... - kaže Veljko Stambolić.

Nenad Šare, šef obezbeđenja Ulemeka, tokom "Sablje” 2003. pokazao je istražiteljima na Fruškoj gori gde je jama sa krečom u kojoj su njegovi saoborci bacili telo Stambolića, zbog čega je postao svedok-saradnik. Petorica pripadnika JSO otela su 25. avgusta 2000. i jutarnjim časovima Stambolića u parku na Košutnjaku. Vezali su ga samolepljivim trakama i odvezli kombijem do Fruške gore. Ispred jame oborili su ga na kolena. U potiljak mu je iz pištolja ispalio dva hica Branko Berček, koji je pre toga pucao i na Vuka Draškovića u Budvi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    25. avgust 2014 | 10:51

    Veca je verovatnoca da je Drugarica Mira naredila ubistvo nego Drug Sloba,slicno je i sa slucajem Curuvija.Izgleda da sa nasim parama iz Rusije klan Milosevic jos uvek zari i pali po ovim prostorima!

  • Posiden

    25. avgust 2014 | 10:45

    Slava STMBOLICU!.

  • balkanski spijun

    25. avgust 2014 | 11:33

    Citam komentare i ne mogu da verujem koliko bolesnika u srbiji zivi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA