Nema učešća Srbije u optužnici Ivanovića

- Da ima zločina verovatno bi Oliver Ivanović i ranije bio procesuiran u Srbiji - izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović

  • 0

Milivoje Mihajlović odbacio navode da je Specijalno tužilaštvo za ratne zločine Srbije pomoglo u pisanju optužnice protiv lidera GI SDP Olivera Ivanovića.

Srbija ni na koji način nije učestvovala u tome, rekao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima za televiziju "Most" iz Zvečana.

- Da ima zločina verovatno bi Oliver Ivanović i ranije bio procesuiran u Srbiji - kazao je Mihajlović i dodao da je "krunski svedok" zločina za koji je osumnjičen Ivanović "odbijen kao neozbiljan" u Haškom tribunalu.

On je izrazio uverenje da je Ivanović "žrtva političkog procesa", koji će se vrlo brzo okončati njegovim oslobađanjem.

Zamenica predsednika SDP Ksenija Božović rekla je da ne očekuje "ništa spektakularno" sutra kada se Ivanović bude pojavio na prvom ročištu u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici.

- Biće mu pročitana optužnica i data mogućnost da se o njoj izjasni - rekla je Božović i dodala da očekuje od Euleksa da "poštuje zakon i omoguće Oliveru Ivanoviću da dokaže svoju nevinost u pravičnom postupku".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA