OŠTRE KAZNE: Poslanici koji se ne budu izvinili za svoje loše ponašanje, platiće 225.000 dinara!

- Predlog kodeksa smo uradili po ugledu na one koji postoje u nekim evropskim državama, poput Poljske, na primer, pa želimo da čujemo mišljenje EK - kaže šef naprednjaka u Skupštini Srbije

  • 10

Poslanici koji prekrše pravila lepog ponašanja, a ne budu hteli javno da se izvine, prema predloženom etičckom kodeksu parlamenta, moraće da plate kaznu u visini od tri svoje plate, što je oko 225.00 dinara. Ovo je jedna od odredaba etičkog kodeksa koji je nedavno završila radna grupa Narodne skupštine, a koji bi trebalo da bude usvojen na redovnom jesenjem zasedanju do kaja godine.

Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS kao i radne grupe za izradu etičkog kodeksa kaže da su predlog podržali i vlast i opozicija i da bi on mogao odmah da uđe u skupštinsku proceduru ali da žele da čuju i šta o njemu misle u Evropskom parlamentu.

Na pitanje zašto Kodeks kao interni dokument srpskog parlamenta šalju u Brisel, Babić odgovara da nema razloga da se na ovaj gest gleda kao na poltronizam.

- Predlog kodeksa smo uradili po ugledu na one koji postoje u nekim evropskim državama, poput Poljske, na primer, pa želimo da čujemo mišljenje EK. Ukoliko bi on dobio, da tako kažem, pozitivnu ocenu, čini mi se da bi bio lakše usvojen u parlamentu - rekao je Babić za "Politiku".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 321

    26. avgust 2014 | 08:59

    A da li poslanik treba da plati kaznu ako,npr,sedi na stiropuru ili glumi da strajkuje gladju pa mu se smeje citav svet? Ili ako,npr,danas "ljubi" svog lidera a sutra pljue po njemu? Da li i to podleze pod kodeks ponasanja?

  • Beograd

    26. avgust 2014 | 08:17

    ...moraće da plate kaznu u visini od tri svoje plate, što je oko 225.00 dinara... sirotinja raja... :-D

  • Filip

    26. avgust 2014 | 13:47

    Dobro je imati kodeks ponašanja ali je još bolje poštovati ga. Slažem se da poslanici treba da odgovaraju zbog svog ponašanja i mislim da je najrealnije udariti ih po džepu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA