Delegacija Kosova napustila Beograd zbog zvezdice!

S druge strane, delegacija Srbije napustila Konferenciju u Sarajevu zbog nedostatka fusnote (zvezdice)

  • 1

Delegacija Kosova napustila je danas regionalni skup u Beogradu na kome je prvi put u Srbiji bila predstavljena imenom uz fusnotu!

Predstavnik Kosova Taulant Hodžaj, direktor Kosovske fondacije za civilno društvo, napustio je skup pošto je pročitana fusnota o predstavljanju Kosova na međunarodnim skupovima.

Prema komentarima nekih od prisutnih na konferenciji objavljenim na Tviteru, delegacija Kosova je skup napustila "zbog nerazumevanja detalja briselskog sporazuma". Prethodno je početak konferencije kasnio više od 45 minuta.

Očekivao se dolazak premijera Mirka Cvetkovića, ali je Ivana Ćirković, direktorka Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Srbije, na početku rada rekla da je on bio sprečen da dođe. Zatim je navela da prvi put na skupu u Srbiji prisustvuje predstavnik Kosova i pročitala tekst iz fusnote.

Potom su na konferenciji, na kojoj učestvuje više od 200 delegacija iz civilnog sektora iz regiona, govorili ambasador EU u Srbiji Vensan Dežer, a potom ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport.

Istovremeno, delegacija Srbije napustila je danas Konferenciju Saveta za regionalnu saradnju koja se održava u Sarajevu, jer na tabli Kosova nije predstavljen sadržaj fusnote, kako je nedavno dogovoreno u Briselu. Kako je potvrđeno u Ministarstvu spoljnih poslova, skup u Sarajevu su napustili pomoćnik ministra spoljnih poslova Duško Lopandić i koordinator Jelić, koji su postupili u skladu sa instrukcijom Vlade Srbije.

(I. M. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA