Vučić, Stefanović i Veljović sa Žandarmerijom u bazi Merdare (FOTO)

U toku je radni doručak sa pripadnicima žandarmerije koji su ovde stacionirani, a predthodno je komandant te jedinice general Milenko Božović upoznao premijera sa trenutnom situacijom u ovom delu Kopnene zone bezbednosti

  • 19

Premijer Srbije Aleksandar Vučić stigao je u bazu Merdare gde je sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i direktorom policije Miloradom Veljovićem posetio pripadnike Žandarmerije.

 

U toku je radni doručak sa pripadnicima žandarmerije koji su ovde stacionirani, a predthodno je komandant te jedinice general Milenko Božović upoznao premijera sa trenutnom situacijom u ovom delu Kopnene zone bezbednosti.

 

Pripadnik Žandarmerije Stevan Sinđelić preminuo je u četvrtak u Beogradu posle ranjavanja iz vatrenog oružja u rejonu sela Orlovca, u opštini Kuršumlija.

 

 

Sinđelić je ranjen kada je više za sada nepoznatih osoba albanske nacionalnosti iz vatrenog oružja pucalo na žandarme koji su obezbeđivali mesto uviđaja, saopštio je MUP.

 

Posle ukazane pomoći u prokupačkoj bolnici Sinđelić je prebačen helikopterom na VMA u Beograd gde je preminuo od posledica ranjavanja.

 

Stefanović je nakon incidenta naredio da se u taj deo Kopnene zone pošalju snažne policijske snage "koje će zaštiti živote pripadnika policije, lokalnog stanovništva i vitalne interese naše zemlje", a Vojska Srbije i Kfor pojačali su zajedničke patrole.

 

 

Zvaničnici Kfora i Euleksa su oštro osudili sve ilegelne aktivnosti i izrazili saučešće porodicama dve žrtve - pripadniku srpske Žandamerije i Albancu s Kosova.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • свака ка његошева

    31. avgust 2014 | 10:59

    A zna li neko sto je bilo sa onim siptarom sto je prosle godine ubio autom onog policajca i pobjegao? Nisam vise nista cuo o tome...

  • Mare

    31. avgust 2014 | 11:22

    A jel su na tom dorucku bili obicni zandarmi ili samo "glavesine"?

  • bih

    31. avgust 2014 | 11:00

    Izgleda mi to da polako ustaju Albanci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA