Srpski Migovi ponovo gospodare našim nebom! (VIDEO)

Zbog problema sa akumulatorima, koji su posebno značajni za bezbednost, avioni "Mig 29" nisu leteli neko vreme. Međutim, taj problem je rešen zahvaljujući donaciji na kojoj je insistirao Vladimir Putin

  • 35

Avioni "Mig 29" vojnog vazduhoplovstva ponovo lete zahvaljujući akumulatorima koje je Srbiji donirala Ruska Federacija, a u spremnost i obučenost pilota danas se na aerodromu Batajnica uverio i ministar odbrane Bratislav Gašić.

Gasić je pred poletanje jednog aviona "Mig 29" izvršio pregled letelice, a nakon toga u vazduhu su demonstrirane sposobnosti tih vrsta letilica. Avion "Mig 29" poleteo je nešto pre 12.00 časova, a ministar Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković pratili su njegov let preko radarskih sistema.

Zbog problema sa akumulatorima koji su posebno značajni za bezbednost avioni "Mig 29" nisu leteli jedno vreme, a problem je rešen zahvaljujući donaciji Ruske Federacije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je pre dva dana da su za avione "Mig 29" stigli akumulatori u Beograd, koji su donacija Ruske Federacije i da je na tome insistirao lično predsednik Vladimir Putin.

- Mi smo raspisali tender, ali predsednik Ruske Federacije, Vladimir Putin, lično je insistirao da nam se to donira i to stiglo u Beograd. Veoma sam zahvalan predsedniku Putinu na poklonu - rekao je tada Vučić i dodao da će sada, zahvaljujući ruskoj donaciji, Srbija prvi put nakon dugo vremena imati pun suverenitet na srpskom nebu.

Diković je rekao da uprkos svim problemima sa kojima se susreće naše vazduhoplovstvo u prethodnom periodu nismo bili bez kontrole našeg vazdušnog prostora.

- Informacije koje idu u tom pravcu i ka ministru, nisu bile tačne - istakao je Diković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko

    2. septembar 2014 | 14:05

    Kad mi nemamo ni za akumulatore za 3 aviona, onda Gasic nema sta vise da nam objasnjava.

  • Александр Паламудов

    2. septembar 2014 | 13:12

    1.Spremnost i obučenost?! Kako li se obučavaju kad nisu leteli...verovatno sednu u avion i viču: brrrmmm...brrrmm 2. Informacije koje idu prema ministru nisu tačne? Pa ko sme da laže ministra bog te tvoj?!

  • Boki

    2. septembar 2014 | 15:42

    Strasno, zbog 3 akumulatora mi nismo imali avione na raspolaganju... Znam da su to skupoceni akumulatori od specijalnog materijala, ali opet sta je to za drzavu, to nije smelo da se dozvoli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA