POKLON OD VUČIĆA - VINO I SRPSKI PROIZVODI! Depardje: Srećan sam što Srbija nije uvela sankcije Rusiji! (FOTO)

Čuveni francuski glumac Žerar Depardje, koji boravi u poseti Beogradu, rekao je da je srećan što Srbija ne prati EU i što nije uvela sankcije Rusiji i naveo da mu je premijer Vučić poklonio korpu vina i srpske proizvode

  • 15

Čuveni francuski glumac Žerar Depardje, koji boravi u poseti Beogradu, rekao je da je srećan što Srbija ne prati EU i što nije uvela sankcije Rusiji. On smatra da je Srbija tako pokazala svoju vidovitost jer veruje da će se sitacija rešiti povoljno po zemlju koja mu je dala državljanstvo.

Komentarišući krizu u Ukrajini, Depardje je rekao da to nije ništa novo i da napetosti tamo datiraju još od vremena Katarine Velike, ali da veruje da će predesednik Vladimir Putin rešiti situaciju na miran način. On je, međutim, dodao da nije kompetentan da komentariše situaciju u Ukrajini. "Ja sam umetnik i nisam pozvan da to komentarišem. Problem Ukrajine nije ništa novo, ali ja sam siguran da će Putin to rešiti".

Francuski glumac kaže da je u Srbiju došao zbog kulture, da nije došao ništa da traži već da "želi da upozna humane ljude".

- Reč je o velikoj zemlji, maloj, ali velikoj zemlji kada je reč o istoriji i kulturi - kazao je Depardje.

Kako je rekao sa srpskim premijerom Srbije je pričao o vinima jer su obojica ljubitelji istih, ali i o hrani koja ga mnogo zanima. Naveo je i da mu je premijer Vučić poklonio korpu vina i srpske proizvode.

Vučić se zahvalio se Depardjeu na poseti i kazao da se još uvek nisu dogovarali ni o kakvoj konkretnoj saradnji, ali da je zamolio Depardjea da promoviše Srbiju u svetu.

- Posebno sam srećan što je gospodin Depardje pokazao veliko poštovanje prema Srbiji i spskoj istoriji i na neki način prema srpskoj politici - kazao je Vučić.

Depardje je dodao i da je veoma srećan što će Srbiju ove godine, prema najavama premijera, posetiti veliki broj značajnih ljudi iz sveta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA