NOVA VLAST: SNS i DSS potpisali koalicioni sporazum!

- Sporazum ne podrazumeva zajedničko delovanje na formiranju nove skupštinske većine, bar ne još uvek, ovo je platforma na kojoj će se zasnivati buduće pravljenje supštinske većine - rekao je predstavnik kragujevačkih naprednjaka

  • 4

Gradski odbori Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) potpisali su danas sporazum o budućem zajedničkom delovanju u Skupštini grada, kao i program ekonomskog oporavka grada.

Sporazum o zajedničkom delovanju i program ekonomskog oporavka potpisali su Radomir Nikolić u ime kragujevačkih naprednjaka i predsednik Gradskog odbora DSS Predrag Džajević.

Nikolić i Džajević, na zajedničkoj konferenciji, izjavili su da je Kragujevac svakim danom u sve većim problemima, a da koalicija Zajedno za Šumadiju, koju predvodi Veroljub Stevanović, nema ni snage ni mogućnosti da uđu u proces konsolidacije javnog sektora.

- Sporazum ne podrazumeva zajedničko delovanje na formiranju nove skupštinske većine, bar ne još uvek, ovo je platforma na kojoj će se zasnivati buduće pravljenje supštinske većine - rekao je Nikolić.

On je dodao "da nove skupštinske većine još uvek formalno nema", kao i "da aktuelna vlast ne treba da se plaši šta će biti".

- Hoćemo da napravimo stabilan savez, stabilan plan i oko plana se udružujemo - rekao je Nikolić. On je naveo da potpisani program o ekonomskom oporavku grada predviđa, između ostalog, konsolidaciju javnih preduzeća, smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru a povećanje u privatnom, uvećanje prihoda i smanjenje rashoda.

I Džajević je rekao da okupljanje SNS i DSS ima za cilj ekonomski oporavak Kragujevca.

- Suština je da ćemo u Skupštini grada, u opoziciji, zajednički i politički delovati, a ono što je veoma bitno, potpisani sporazum o budućem ekonomskom programu grada će biti ključan za oporavak privrede, ekonomije i javno-komunalnih preduzeća - rekao je Džajević.

Kragujevački naprednjaci, su pre mesec dana, sa socijalistima potpisali sporazum o zajedničkom delovanju u Skupštini grada, pa SNS, SPS i DSS imaju 30 odbornika u gradskom parlamentu koji broji 87 odborničkih mandata.

Vlast u Kragujevcu vrši stranka gradonačelnika Veroljuba Stevanovića, Zajedno za Šumadiju u osnivanju, sa 24 odbornika, uz podršku 10 odbornika DS, po tri iz SPO i LDP, četiri iz JS-PUPS, kao i dva samostalna.

U opoziciji su SNS-sa 21 odbornikom, SPS sa šest, DS S - tri i "Pokret za naš grad-Nebojša Zdravković", koji ima 11 odbornika.

Zdravković, dugogodišnji zamenik gradonačelnika, nedavno je podneo ostavku na tu funkciju, a njegova odbornička grupa prešla je u opoziciju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kragujevac

    4. septembar 2014 | 14:33

    Konacno da vidimo ledja Verku, podrska za novu gradsku vlast...

  • Branko8448

    4. septembar 2014 | 15:37

    Koliko znam DSS u Kragujevcu ne postoji. Pored ovih što su odbornici i članova njihovih porodica možda ima još desetak članova.

  • 100%CVojvodaPutnik

    4. septembar 2014 | 14:26

    E SAD KAD DODJE SMENA VLASTI U KG,RED JE DA SE URADI NOVI PUT DRAGOBRACA-DJURISELO-SUMOROVAC-BORAC.DA PODSETIM KAD SE RADILA MAGISTRALA OD DRAGOBRACE-VUCKOVICA-RAVNI GAJ-KRALJEVO,SAV SAOBRACAJ JE TRPEO PUT PREKO DJURISELA.ZATO GOSPODO IZ GRADSKE VLASTI RED BI BIO DA URADITE NOV PUT. *POZDRAV IZ AUSTRALIJE*

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA