Skupština Srbije uvodi mere o profesionalizaciji državnih službenika!

Skupština Srbije nastaviće danas rad raspravom o setu zakona koji se odnose na rad državnih službenika, a čiji je cilj da se državna uprava profesionalizuje i učini efikasnijom

  • 5

Skupština Srbije nastaviće danas rad raspravom o setu zakona koji se odnose na rad državnih službenika, a čiji je cilj da se državna uprava profesionalizuje i učini efikasnijom. Na dnevom redu parlamenta su Zakon o državnim službenicima, Izmene Zakona o platama državnih službenika i nameštenika i Zakona o platama u državnim organima i javnim službama, kao i Zakona o državnoj upravi.

Izmene četiri zakona o zaposlenima u državnoj upravi predstavljaju usklađivanje sa novinama u Zakonu o radu i imaju za cilj da poboljšaju efikasnost u državnoj upravi. Novi propisi ne odnose se na javna preduzeća, već samo na zaposlene u državnoj upravi, javnim ustanovama i lokalnim samoupravama koji neće moći da prenesu minuli rad kod drugog poslodavca.

Kao jedan poslodavac računa se mreža škola, bolnica ili zdravstvenih ustanova, tako da zaposleni iz bolnice, na primer, neće moći da prenesu minuli rad u neku javnu upravu. Izmenama i dopunama zakona o državnim službenicima trebalo bi da se ubrzaju postupci izbora, usavršavanja i ocenjivanja državnih službenika, kako bi se unapredio rad državne uprave.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taki Laki

    5. septembar 2014 | 14:55

    Mozda da se raspravi malo i o aroganciji i neljubaznosti sluzbenika, pa da se takvo ponašanje sankcioniše!!!

  • jovan

    5. septembar 2014 | 13:13

    Konacno da je neko nasao snage i volje da uvede reda u ovoj oblasti, prethodne vlade su na drzavne sluzbenike gledale kao na sigurne glasove i nista nisu radile u ovoj oblasti...

  • pirkac

    5. septembar 2014 | 13:12

    Konacno da se stane na put partijskom zaposljavanju i napredovanju, bravo za vladu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA