MIĆA MEGATREND: Napustio sam Dačića i Srbiju, živeću u Francuskoj!

- SPS sam napustio 19. juna i od tada nemam nikakve kontakte sa njima ni Dačićem. Razlog za to je bio potpuno pasivan odnos Dačića i SPS-a prema meni i "Megatrendu" u periodu kada smo trpeli zbog najvećeg medijskog linča, koji nas je nepravedno zadesio i trajao punih šest nedelja - kaže vlasnik Univerziteta Megatrend

  • 63

Bivši rektor Univerziteta "Megatrend" i njegov vlasnik Mića Jovanović napustio je Socijalističku partiju Srbije, ali i Srbiju i otišao da živi u svojoj vili, koju je sagradio pre 15. godina u Kanu!

Mića Jovanović na pisanje pojedinih medija da će biti angažovan u srpskoj diplomatiji za Alo kaže:

- Ja sam prvi i poslednji put bio u Ministarstvu spoljnih poslova 19. juna 2014. godine, na poziv ministra Dačića. Tada sam ga obavestio da izlazim iz članstva SPS-a, što smo moj sin Boško i ja uradili sutradan i zvanično - kaže Jovanović.

Vlasnik Megatrenda otkriva kakvu je ulogu imao u prošlosti za SPS, ali i na političkoj sceni Srbije.

- Posle 5. oktobra 2000. godine, kada je SPS bio u rasulu i nestajao sa političke scene, prihvatio sam 18 istaknutih članova te partije i zaposlio ih na "Univerzitetu Megatrend", iako to niko nije tražio od mene. Bili su to moji partijski drugovi, koje sam hteo da zbrinem i zaštitim od dosovske harange! Nabrojaću samo neke od njih: Rajko Unčanin, Mirko Kulić, Živko Kulić, Milivoje Pavlović... Kasnije i Žarko Obradović i Vladan Kutlešić. Trebalo je stisnuti petlju i to uraditi u to vreme ostrašćenosti novih vlasti. Rizikovao sam i "Megatrend" i svoju karijeru - kaže Jovanović i dodaje da je 2008. godine "presudno" učestvovao u razgovorima između SPS-a i DS-a oko formiranja nove Vlade Srbije.

- Bio sam spona između Borisa Tadića s jedne i Mrkonjića, Dačića i Žarka Obradovića s druge strane - kaže on i ističe da je 2012. godine ceo Univerzitet Megatrend sa 27.000 studenata i blizu 1.000 zaposlenih bio podrška SPS-u na izborima.

- SPS sam napustio 19. juna i od tada nemam nikakve kontakte sa njima ni Dačićem. Razlog za to je bio potpuno pasivan odnos Dačića i SPS-a prema meni i "Megatrendu" u periodu kada smo trpeli zbog najvećeg medijskog linča, koji nas je nepravedno zadesio i trajao punih šest nedelja - kaže on.

Jovanović na kraju navodi da iako je napustio zemlju taj Univerzitet ostaje u njegovom stoprocentnom vlasništvu i dodaje da "ništa više ne namerava da radi u Srbiji".

- Sa suprugom Milicom sam se 8. avgusta preselio u Francusku u Kan, gde već 15 godina imam drugi dom. Vilu sam lično izgradio pre 15 godina - kaže vlasnik "Megatrenda".

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Strelkov

    11. septembar 2014 | 11:17

    Ovo na kraju je najjace - "licno izgradio".Jeste, sve ti verujem da si mesao malter i nosio cigle.Kakav licemer?!

  • Sasa k

    11. septembar 2014 | 11:50

    Iskusno...uzeo lovu sklonio se na Azurnu obalu...

  • LAVINIJA

    11. septembar 2014 | 11:13

    ZNACI PROTIV NJEGA SE NO VODI NIKAKAV PROCES ZBOG FALSIGIKOVANJA,LAZNOG PREDSTAVLJANJA I ZLOUPOTREBA,JOJE SU NU SE MEDIJKI STAVLJALE NA TERET. POSTO JA U SVOJU DRZAVU I NJENE ORGANE VERUJEM,VERUJEM ONDA I DA JE MICA ZAISTA PROFESOR DOKTOR, POLIGLOTA. NOSILAC ONIH ODLIKOVANJA I LEGIJA KOJI JE SAM SVOJIM ZNANJEM I SA SVOJIH DESET PRSTIJU SVE OVO STEKAO PA MU STOGA ZELIM SRECAN PUT. . NOVA NAUKA MICOLOGIJA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA