SNS i SRS za izbore uzimaju kredit

Naprednjaci i radikali planiraju da se zaduže kako bi pokrili troškove predizbornih aktivnosti

  • 1

Srpska napredna stranka namerava da se za finansiranje predizborne kampanje zaduži i uzme dva ili tri kredita kako bi pokrila troškove predizbornih aktivnosti.

Zamenik predsednika naprednjaka Aleksandar Vučić rekao je da SNS ne može da se meri sa aktuelnom vlašću i dodao da su "svi zakupili ogroman broj bilborda tri meseca pred izbore".

On ukazuje da jedino naprednjaka još nema na bilbordima i da će ta stranka takav vid promovisanja ostaviti za poslednje dve ili tri sedmice, pa će kampanju prvenstveno zasnivati na razgovoru sa građanima i to od vrata do vrata.

Kako je rekla šefica Izbornog štaba SRS-a Vjerica Radeta, za finansiranje izborne kampanje radikali planiraju da utroše ukupno 100 miliona dinara, od čega će 80 miliona dinara obezbediti iz kratkoročnog kredita koji će uzeti.

- U tu sumu se uklapamo kako znamo i umemo - rekla je Radeta i dodala da će radikali poštovati i nova zakonska pravila o finansiranju stranaka, pa će proces otvaranja posebnog računa biti gotov već danas, a podneće i izborno jemstvo kako bi dobili budžetski novac za finansiranje kampanje.

Ujedinjeni regioni Srbije, pak, nemaju nameru da podižu kredite za finansiranje kampanje, već će potrebna sredstva obezbediti budžetskim novcem, kao i članarinama.

Kako je rekla članica Predsedništva URS-a Suzana Grubješić, URS je već otvorio račun za potrebe kampanje shodno novom Zakonu o finansiranju političkih aktivnosti.

I Demokratska stranka, prema rečima šefa Izbornog štaba demokrata Marka Đurišića, namerava da predizbornu kampanju finansira novcem koji će dobiti iz budžeta, a delom od donacija građana i pravnih lica.

Slično će svoju kampanju finansirati i Demokratska stranka Srbije, a kako je rekao šef njenog Izbornog štaba Milovan Milošević, DSS će za prezentaciju svog programa i kandidata koristiti novac iz budžeta, priloge i donacije članova i simpatizera.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    19. mart 2012 | 08:00

    Stečaj bolje nego kredit! Radikali demokrate, sns,Ga17,LDP najbolje da se ukinu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA