Invalidska penzija Danice Drašković pod istragom, sumnja se da joj je to "sredio" muž Vuk?

Bivša doktorka beogradske neuropsihijatrijske klinike u ulici Dr. Subotića sumnja da je invalidsku penziju Danici Drašković "pogurao" njen suprug i poziva na reviziju takve odluke. "Ispitaćemo sve sumnjive penzije, od Ljubiše Buhe do Draškovićeve", kaže ministar Aleksandar Vulin

  • 64

U srpskim medijima ovih dana aktuelna je priča o preispitivanju invalidskih penzija u Srbiji, a posle senzacionalnog otkrića da je jedan od ovih penzionera i Ljubiša Buha Čume, ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će svaka invalidska penzija u Srbiji biti na proveri.

Kako Telegraf.rs saznaje, na udaru će se naći i supruga lidera SPO-a Danica Drašković!

U redakciju našeg portala stiglo je pismo doktorke Branke Jekić (65), bivšeg lekara neuropsihijatrijske klinike u ulici Dr. Subotića, u kojem ona iskazuje sumnju da je supruga lidera SPO-a u invalidskoj penziji zahvaljujući poznanstvu Vuka Draškovića i pokojnog doktora V. S. (ime poznato redakciji), šefa na klinici kojoj je radila!

- Viđala sam Vuka Draškovića često na neuropsihijatrijskoj klinici u ul. Dr Subotića br. 6. Dolazio je kod pokojnog doktora, šefa odeljenja na kome sam radila. Vuk najbolje zna zbog čega ga je posećivao. Ne znam da li je i Dana to činila, ne sećam se da sam je viđala. Kriterijumi psihijatrijski i neurološki, kao uslov za sticanje invaliditeta prve kategorije, veoma su mi dobro poznati (ja sam specijalista za neuropsihijatriju), stoga predlažem, pa možda i zahtevam, da se izvrši revizija njene invalidnosti - navodi ona u pismu upućenom Telegrafu.

Danica Drašković na pitanje našeg portala da prokomentariše izjavu goktorke Branke Jekić i njenu invalidsku penziju, samo je kratko odgovorila:

- To su sve same budalaštine!

- Sve invalidske penzije koje su sumnjive, ili na koje je bilo pritužbi biće u najskorije moguće vreme proverene - kažu, s druge strane, za naš portal u Ministarstvu zdravlja.

- Mišljenja smo da su revizije neophodne jer postoje ozbiljne sumnje u regularnost - najavljuje ministar Zlatibor Lončar.

Čitavu stvar s proverama invalidskih penzija u Srbiji pokrenulo je Ministarstvo rada, zapošljavanja i boračkih pitanja, a na inicijativu Aleksandra Vulina, koji je za Informer najavio da će "biti ispitane sve invalidske penzije od Ljubiše Buhe do Danice Drašković, uprkos pretnjama moćnika".

Svojevremeno je i Vesna Pešić, tadašnji poslanik u Skupštini Srbije, pošto se povela debata o zloupotrebama pri penzionisanju, izjavila „da je Danica Drašković već 30 godina u invalidskoj penziji, a i dan-danas može konju rep da iščupa”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MMilan

    15. septembar 2014 | 17:56

    Dno dna,devedesetih sam bio premlacen jer sam lepio plakate Draskovica u svom malom mestu,stidim se toga,batinasima oprastam bili su u pravu

  • MegaBendlija

    15. septembar 2014 | 17:52

    Doticna je u upravnom odboru NISa, sad, da je u pitanju invalidksa penzija tipa nepokretnosti, pa mozda svojim znanjem i dalje moze doprineti, ali ako je u pitanju NEUROPSIHIJATRIJA, ljudi, mi posle pricamo o boljitku i napretku ove drzave, sve isti, samo menjaju majice, sramota, a ti narode gledaj sta ti rade !!!

  • Apolitičan_lik

    15. septembar 2014 | 18:38

    Ljudi, ako se ne varam svojevremeno je Danica (neuropsihijatrijski invalid) zahtevala da bude šef državne bezbednosti. I još jedno pitanje, da li kao takav invakid ima pravo da upravlja vozilom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA