Šreder: Vučić podseća na mene!

- Političari nerado uvode takve mere i samo onda kada su ubeđeni da je to dobro za njihovu zemlju. Osim toga potrebno je nekoliko godina da se osete efekti tih reformi. To od građana zahteva velkiko strpljenje - istakao je bivši nemački kancelar povodom novih reformskih mera premijera Srbije

  • 12

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder ocenio je, u intervju za današnji Blic, da novi reformski potezi premijera Srbije Aleksandra Vučića kojima se planiraju velike uštede podsećaju na bolne i teške reforme koje je on sproveo u Nemačkoj.

Bivši nemački kancelar je podsetio da su njegovom "Agendom 2010", koju je sproveo pre 11 godina, smanjena socijalna davanja.

- Političari nerado uvode takve mere i samo onda kada su ubeđeni da je to dobro za njihovu zemlju. Osim toga potrebno je nekoliko godina da se osete efekti tih reformi. To od građana zahteva velkiko strpljenje - istakao je Šreder.

Navodeći da imao priliku da razgovara sa premijerom Srbije na nekoliko sastanaka, Šreder je rekao da je njegov utisak da je Vučić "veoma ozbiljan u nastojanjima da sprovede reforme i da je u stanju da dobije neophodnu podršku u parlamentu i u narodu".

Upitan o politici Srbije prema Rusiji i odbijanje Beograda da se pridruži uvođenju sankcija Moskvi, Šreder je naveo da je to "izraz suvereniteta vaše zemlje koji treba poštovati".

Za izgradnju gasovoda "Južni tok" čiju je izgradnju kroz zemlje EU blokirao Brisel, Šreder ističe da je "Južni tok pametan evropski projekat".

Šreder smatra da je Srbiji mesto u EU jer, kako je ocenio, ujedinjenje Evrope nije potpuno bez zemalja zapadnog Balkana

- Želju srpske vlade da Srbija najakasnije 2020. postane članica EU smatram realnom. Naravno, samo ako Srbija sprovede refornme u svim olblastima,što Vlada i namerava - ocenio je Šreder i izrazio uverenje "da je dobar privredni razvoj Srbije, izazvan i potpomognut reformama, u interesu naše dve zemlje".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nekilaki

    20. septembar 2014 | 15:54

    Dobro je da je vlada zastitila najsiromasnije gradjane tj. Penzionere sa najmanjim primanjima ag lavni teret mera prebacila na zaposlene u javnom sektoru gde su plate prevelike a produktivnost najmanja

  • Vatromet

    19. septembar 2014 | 19:31

    Saradnja sa Nemackom je od velikog znacaja za Srbiju,Nemacke investicije su dobrodosle za Srbiju,pokazalo se do sada da su njihove investicije najbolje.Vučić je odgovoran čovek koji vodi ozbiljnu i odgovornu politiku i Srbiju polako, ali sigurno izvlači iz krize

  • Filip Maric

    20. septembar 2014 | 12:11

    Nastavljamo sa mukotrpnim radom, reformama, oporavkom privrede, borbom protiv kriminala i korupcije i svega sto je potrebno da bi mogli ocekivati lepsu buducnost za koju se zalaze Vucic sa svojim saradnicima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA