SKANDAL: Sulejman Ugljanin hoće da otcepi Sandžak od Srbije! (FOTO)

Stranka demokratske akcije Sandžaka objavila je kriterijume koji moraju da ispune svi Bošnjaci koji žele da se 26. oktobra, na izborima za Bošnjački nacionalni savet, pojave na listi "Za bošnjačko jedinstvo", a jedan od njih je i pravo Bošnjaka na samoopredeljenje

Na zvaničnoj internet stranici Stranke demokratske akcije Sandžaka, čiji je lider Sulejman Ugljanin, objavljeni su kriterijumi koji moraju da ispune svi Bošnjaci koji žele da se 26. oktobra, na izborima za Bošnjački nacionalni savet, pojave na listi "Za bošnjačko jedinstvo"

Posebno sporan je šesti kriterijum, u kome se zahteva "pravo Bošnjaka na samoopredeljenje"!

Osim opštih uslova - da je upisan kao Bošnjak, ima i onih da mu je vera islam, a jezik bošnjački, kao i da poštuje grb, zastavu i himnu Sandžaka "Ja sin sam tvoj" (slična bosanskoj)!

Posebno je interesantan zahtev da su svi dužni da priznaju i poštuju rezultate referenduma za autonomiju Sandžaka koji je 1991. godine u ilegali (od kuće do kuće) organizovao tadašnji nepriznat Muslimanski nacionalni savet!

Od 9 tačaka uslova, posebno privlači pažnju 6-ti uslov koji kaže: "PRAVO BOŠNJAKA NA SAMOOPREDELJENJE"!

- Statut SDA Sandžaka traži da se zalažemo za autonomiju. Ja sam kao član prethodne vlade bio prihvaćen sa tim stavom i do danas ga nisam promenio. Nije to samo da SDA traži autonomiju, već to traže i građani koji su se na referendumu 1991. godine tako izjasnili. Autonomija Sandžaka je nešto normalno i to će i biti - rekao je Sulejman Ugljanin na konferenciji za novinare, na kojoj je najavio da će biti nosilac liste za predstojeće izbore za Bošnjačko nacionalno veće (BNV).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samir

    24. septembar 2014 | 13:07

    Ja se protivim svim tim glupostima! Vera Islam - Tacno! Ali ne moze biti bosnjak sa bosnjackim jezikom nikada kad to i ne postoji. Ponosan sam sto sam gradjanin i drzavljanin Srbije i ovo pisem cistim Srpskim jezikom !

  • Hah

    24. septembar 2014 | 13:47

    Nije Sandzak nego Raska!

  • Mare

    24. septembar 2014 | 13:54

    Ha Ha Ha maternji jezik "bosanski"...a da ga nije mozda sultan Murat pisao jeli??? Jeli,jel ucite o Vuku u skoli,vi i braca vam hrvati?? Jel pisete kao sto govorite i citate kao sto je napisano?? Pa jel to acif efendija rekao ili Vuk? Vi ste proklet narod od boga jer ste veru izdali i kao takvi ste abortus ovog regiona..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA