Dušan Mihajlović pod stare dane traži kamene kugle Marka Kraljevića! (FOTO)

Bivši ministar policije već duže vreme se bavi istraživanjem planine Povlen. Inspirisan ovom planinom objavio je i knjigu "Povlenske magle i vidici", a sad se predao istraživanju legende o klikerima Kraljevića Marka

  • 13

Bivši ministar policije Dušan Mihajlović, iako nekad aktivan političar i osnivač Nove demokratije, potpuno se povukao iz politike i prepustio "čarima i čudima" prirode.

Sudeći po njegovom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk, Mihajlović se, obilazeći potoke na planini Povlen, bacio na istraživanje legende karakteristične za taj kraj - legende o kamenim kuglama, koje se dovode u vezu s Markom Kraljevićem.

Zanimljivo je da jedna od legendi kaže da su ove džinovske kugle zapravo klikeri Krajevića Marka, koji su se skotrljali u reku dok se igrao. Međutim, legendi ima mnogo, a koju će Mihajlović uspeti da istraži, videćemo.

Da je skroz zanemario političku i policijsku karijeru, sluti i njegov "opis" na pomenutoj društvenoj mreži.

Naime, pod zanimanje bivši ministar policije je naveo da je - penzioner "Mladih istraživača Srbije".

Izgleda da se, ipak, njegova karijera "istraživača" nije završila, jer se već duže vreme zanima za tajne Povlena, planine koja se nalazi samo na tridesetak kilometara od njegovog rodnog Valjeva.

Bivši ministar policije je inspirisan ovom planinom objavio i knjigu "Povlenske magle i vidici", objasnivši da je suština njegovog pisanja da pomogne mladima da ne ponove njegove greške i da ne budu deo neuspešnih generacija kao što je bila ona kojoj je i sam pripadao i one koje je poznavao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krajišnik

    24. septembar 2014 | 18:56

    Nakrao se pa sada izigrava Indijana Džonsa,a nama da fali klikera,fali!

  • Jasson Born

    24. septembar 2014 | 20:21

    Sve bre rekoste ali nikako niko da kaze PLATILI ON "ONAJ" DJINDJICEV POREZ!!!!!Ako se dobro secam taj gospodin "sto trazi klikere" bio je na drugo mesto posle "brata Karica" sa cifrom od 136 miliona maraka i ako se ja dobro razumem to bi dobro doslo bar sad na ovu krizu!!!!Sta mislite VI NARODE????

  • Maki

    24. septembar 2014 | 20:07

    Odlepio ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA