GLAMUROZNA MANIFESTACIJA: Vučić pokrovitelj 3. Bečkog bala u Beogradu!

Bečki bal je samo jedan od pokazatelja i više nego dobrih odnosa Austrije i Srbije čiji su rezultati vidljivi u brojnim oblastima, rekao je premijer Srbije ovim povodom

  • 10

U Beogradu se 4. oktobra održava treći po redu Bečki bal, glamurozna manifestacija i prestižni društveni događaj koji dodatno podstiče veoma dobre odnose Srbije i Austrije.

O važnosti ovog događaja svedoči i činjenica da je ove godine pokrovitelj bala premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je ujedno i član počasnog odbora manifestacije, prenosi Kurir.

- Bečki bal je samo jedan od pokazatelja i više nego dobrih odnosa Austrije i Srbije čiji su rezultati vidljivi u brojnim oblastima", rekao je premijer Vučić - prihvatajući ulogu pokrovitelja bala.

On je dodao da ekonomska saradnja naših dveju zemalja svedoči o velikim zalaganjima, kako srpskih privrednika u dijaspori, tako i austrijskih koji su svoj poslovni interes prepoznali kroz investiranje u našu zemlju.

Bečki bal se, sada već po tradiciji, održava u raskošnom ambijentu beogradskog hotela Metropol palas. Ova

manifestacija se, podsetimo, uspešno priređuje u metropolama širom sveta, a u Beogradu je treći put zaredom organizuje Bečlija srpskog porekla Darko Miloradović.

- Bečki bal je u Beogradu, sada slobodno mogu reći, postao tradicija i ja sam zahvalan mojim prijateljima i partnerima na podršci. Posebno se zahvaljujem Aleksandru Rodiću, generalnom direktoru Adria Media Group, koji je od samog početka prepoznao važnost ove manifestacje za Beograd i Srbiju - izjavio je Miloradović za Kurir.

Uz premijera Srbije, Bečki bal u Beogradu podržali su i najviši predstavnici austrijske i srpske džave. Članovi počasnog odbora bala su Ulrike Lunaček (Ulrike Lunacek), potpredsednica Evropskog Parlamenta, Sebastijan Kurc (Sebastian Kurz), ministar spoljnih poslova Austrije, Mihael Hojpl (Michael Häupl), gradonačelnik Beča, Johanes Ajgner (Johannes Eigner), ambasador Austrije u Srbiji, Pero Janković, ambasador Srbije u Austriji, Andreas Šider (Andreas Schieder), šef poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) u saveznom parlamentu i jošmnogi drugi.

Bal počinje pozivom ceremonijal-majstora "Alles Walzer” (Svi na valcer!), a visoke zvanice uživaće u muzici Bečkog operskog bala koji će ih uz zvuke valcera "Na lepom plavom Dunavu" povesti u raskošni svet bečke tradicije.

 Zvanice će ove godine uživati u specijalitetima Tonija Mervalda (Toni Mörwald), nagrađivanog austrijskog kuvara, koji se ubraja među najbolje u Evropi. On će gostima ponuditi svoj ekskluzivni meni od četiri jela.

- Izuzetno sam ponosan što ću na Bečkom balu u Beogradu moći da predstavim austrijsko kulinarstvo - kaže Mervald za Kurir.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mary

    25. septembar 2014 | 01:50

    Becki bal u Beogradu je manifestacija koja potvrdjuje dobre odnose Srbije i Austrije. Pokroviteljstvo srpskog premijera ove godine pokazuje koliko je Srbiji Auistrija vazan partner U EU.

  • Vatromet

    24. septembar 2014 | 20:51

    Saradnja sa Austrijom je od velikog znacaja za Srbiju,Njihove investicije su dobrodosle za Srbiju,pokazalo se do sada da su njihove investicije najbolje.Vučić je odgovoran čovek koji vodi ozbiljnu i odgovornu politiku i Srbiju polako, ali sigurno izvlači iz krize.

  • pirkac

    24. septembar 2014 | 22:41

    Srbija mora graditi dobre odnose sa svima, Austrija kao zemlja u kojoj zivi veliki broj nasih ljudi na privremenom radu mora da zazme posebno mesto...podrska za ovakvu politiku vlade...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA