Vučić: Da li je Suljo nekada bio u Južnom Tirolu?

- Država Srbija će preduzimati sve mere u skladu sa zakonom i Ustavom. Ali, pogledajte koliko je to neodgovorno ponašanje. Samo tri opštine sa većinskim bošnjačkim stanovništvom koje pazimo, čuvamo i sa kojima želimo da radimo - rekao je premijer i dodao da ne misli da sa bošnjačkim prijateljima imamo velike probleme, sem ekonomskih

  • 32

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije zabrinut pozivima lidera Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina na autonomiju Raške oblasti po principu Južnog Tirola, ali je dodao da je takvo ponašanje neodgovorno.

- Da li je Suljo bio nekada u Južnom Tirolu, jel zna i jedno mesto u Južnom Tirolu - zapitao je premijer istakavši da građani Raške oblasti, odnosno Sandžaka imaju jednaka prava kao i oni u Južnom Tirolu.

Vučić je rekao da nije mnogo zabrinut zbog toga šta govori Ugljanin, ali je dodao da ne "potcenjuje nacionalističke i šovinističke strasti koje neki raspiruju".

- Država Srbija će preduzimati sve mere u skladu sa zakonom i Ustavom. Ali, pogledajte koliko je to neodgovorno ponašanje. Samo tri opštine sa većinskim bošnjačkim stanovništvom koje pazimo, čuvamo i sa kojima želimo da radimo - rekao je premijer.

Zapitao je kakav bi odgovor Ugljanina bio na to što neki neodgovorni ljude govore o 61 opštini i dva grada u Republici Srpskoj.

- To je malo više od tri opštine, a ja o tome ne dam da se govori jer to nije odgovorna i ozbiljna politika. Nek povedu pojedini političari iz Pazara računa o tome da li se ponašaju odgovorno, ozbiljno i da li se ponašaju u interesu svog naroda - rekao je Vučić.

Poručio je da će se Vlada Srbije ponašati u interesu svog naroda i štitiće svoj integritet i suverenit ne ugražavajući bilo koga. 

- Mi ne mislimo da imamo neke probleme, sem ekonomske koje rešavamo zajedno sa bošnjačkim prijateljima - kazao je premijer koji je ponovio da će Vlada Srbije raditi u intersu svog naroda, te da će štititi svoj integritet i suvernitet.

A ekonomske probleme rešavaćemo zajedno sa bošnjačkim prijateljima, dodao je premijer. 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mensur

    25. septembar 2014 | 13:02

    Suljo ne svadjaj nas sa narodom koji nam nista ne radi!!! Suljo druze,tako je narod naseo i u BiH kada ih je Alija poveo u nestanak!!! E vidis ne mozes ti odlucivati u moje ime i moje porodice!!! Nismo svi isti Sulejmane velicanstveni koji zivis u srbiji!!! Da si u turskoj pa i da ti veruju ljudi!!! Kome se ovde ne svidja ima Turska Sirija Irak Iran put pod noge moj Suljo pa tamo dizi narod!!! Ja sam samo iskren!!!

  • malitop

    25. septembar 2014 | 12:41

    Stvarno nisam siguran da Ugljanin uopste zasluzuje da bude na politickoj sceni Srbije...na svu muku,sipa so na ranu i mi to gledamo vec godinama ?

  • gradjanin

    25. septembar 2014 | 12:55

    Jedan od glavnih problema u Sandzaku koji ce sigurno eskalirati je veliki broj mladih ljudi nezaposlenih sa nikakvom sansom za buducnost.Nikome tu netreba ni autonomija ni samostalnost ljudima treba posao da bi preziveli i ziveli,odnosi svog naroda koji tamo zivi bez obzira na versku i drugu pripadnost su odlicni. Suljo je istroseni politicar i hvata se za zadnju slamku spasa,al ako drzava Srbija zapostavi ovu cinjenicu velike nezaposlenosti i bezvlasca naprimer po gradu Novom Pazaru bice problema...Mora drzava malo okrenuti list kada je Sandzak il Raska oblast sve jedno u pitanju i ponesto tamo poraditi,grad Novi Pazar nema 80% saobracajnih znakova na svojim raskrsnicama,tamo su ulice neprohodne zbog drva,gradjevinskog materijala drzanja kamiona i starih automobila parkiranih na njima,tamo je veliki broj neasvaltiranih ulica iz razloga jel iz tog kraja neko glasa za Sulja il Rasima,tamo mocnici lokalnih samouprava drmaju, policija zajedno sa komunalnom neradi svoj posao....To treba tamo resiti i ako se vidi da drzava ima snagu i nesto tamo radi za narod,Suljove bajke sa sakom njegovih pomagaca koji su ogrezli u svemu i svacemu nemaju sansu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA