Bogdanović: Poštuje se dogovorena procedura

Osobama s kosovskim dokumentima dozvoljen ulazak na prelazu Merdare

  • 0

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je se procedura dogovorena u Briselu između delegacija Beograda i Prištine u vezi slobode kretanja u potpunosti poštuje.

On je odbacio izjave kosovskih zvaničnika da osobama s kosovskim ličnim dokumentima nije dozvoljen ulazak u centralnu Srbiju na prelazu Merdare.

"Procedura dogovorena u Briselu i dalje se poštuje i sprovodi na svim prelazima i normalno je omogućen ulazak iz centralne Srbije s kosovskom ličnom kartom. Možda procedura traje nešto duže zbog gužvi oko praznika, ali Priština i na ovakav način pokušava da utiče na Brisel da pritiska Beograd", rekao je Bogdanović.

On je kazao da su optužbe Prištine na račun Beograda koji, navodno, ne poštuje dogovor o slobodi kretanja, netačne i da se ponovo jedno tehničko pitanje podiže na politički nivo.

Šefica prištinskog pregovaračkog tima Edita Tahiri zatražila je od posrednika EU u dijalogu Beograda i Prištine Roberta Kupera da izvrši veći pritisak na Beograd kako bi se u potpunosti primenjivao sporazum o slobodi kretanja.

Ministri inostranih poslova Evropske unije (EU) će na sastanku 23. januara razgovarati i o Srbiji i Kosovu, prenela je austrijska novinska agencija APA, pozivajući se na diplomatske izvore u Briselu.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA