NIJE IH VOLEO: Slobodan Milošević nikad nije primio ambasadora Amerike i Rusije!

Bivši predsednik SRJ nije voleo ambasadore i svaki put bi izbegavao susrete s njima, sem kad je primao akreditive od njih. "Slobodan Milošević nema taj običaj da se viđa sa ambasadorima", glasio je zvaničan odgovor iz njegovog kabineta

  • 52

Bivši predsednik SRJ i osnivač Socijalističke partije Srbije Slobodan Milošević nikad u svoju kancelariju nije primao ambasadore, pa ni iz SAD i Rusije, samo zato što ih nije voleo!

Da je Milošević vladao na dosta čudan način svi smo se uverili, a nova zanimljivost iz perioda njegove vladavine glasi da nikad u svoju kancelariju na razgovore nije zvao ambasadore, pa ni američke i ruske, sem kao predsednik SRJ, kad je, kako mu dužnost nalaže, primao njihove akreditive.

- Sloba jednostavno nije voleo ambasadore i svaki put, kad god je to bilo moguće, izbegavao je susret s njima. Javna je tajna da mnogim stranim diplomatama nije hteo ni da primi akreditive, pa su po nekoliko meseci čekali na prijem - kaže naš dobro obavešteni sagovornik, nekadašnji blizak saradnik bivšeg predsednika SRJ i haškog optuženika.

Ambasador Čehoslovačke, u doba Ante Markovića, po predavanju akreditiva obišao je sve tadašnje savezne funkcionere, sem Slobodana Miloševića, koji je dva puta odbio da se s njim vidi, a zvanični odgovor iz kabineta bio je: "Milošević nema običaj da se viđa s ambasadorima".

- Nije samo Sloba odbio ambasadora Čehoslovačke, već nije primio ni ambasadora SAD Vorena Cimermana, za šta je možda i imao razloga, jer je on, pre nego što je razgovarao s Miloševićem, razgovarao s Ibrahimom Rugovom, kao što nije želeo da se vidi ni s tadašnjim sovjetskim diplomatom - kaže bivši ambasador Srbije u Parizu Predrag Simić za Telegraf.rs.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mirke

    1. oktobar 2014 | 18:20

    PRAVI PREDSEDNIK kao pravi drzavnik i ne treba da se susrece sa ambasadorima zemalja vec sa predsednicima premijerima i eventualno ministrom inostranih poslova clanica saveta bezbednosti svi ostali treba da znaju red i svoj rang i ovim je nas predsenik dokazao da je bio veliki drzavnik neka muje laka zemlja

  • Dr dre

    1. oktobar 2014 | 18:20

    Svaka cast Slobi. Pa jedan predsednik nema sta da prica sa ambasadorom. Za to ima pomocnike,savetnike...

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    1. oktobar 2014 | 19:42

    Sve najgore što se dešavalo na ovim prostorima povezano je sa Miloševićem i organizacijom koja ga je tu postavila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA