Dačić: Vlada najnormalnije funkcioniše!

- Mi u vladi najnormalnije funkcionišemo i naši odnosi su dobri i mislim da oni ne treba da budu kvareni određenim ličnim stavovima koji se mogu iznositi i na drugi način, a ne u medijima - rekao je ministar spoljnih poslova povodom izjava koje su nedavno uputili funkcioneri SPS-a i SNS-a, Branko Ružić i Aleksandar Jovičić

  • 3

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su odnosi u vladajućoj koaliciji dobri i da Vlada "najnormalnije funkcioniše".

- Mi u vladi najnormalnije funkcionišemo i naši odnosi su dobri i mislim da oni ne treba da budu kvareni određenim ličnim stavovima koji se mogu iznositi i na drugi način, a ne u medijima - rekao je Dačić novinarima povodom izjava koje su nedavno uputili funkcioneri SPS-a i SNS-a, Branko Ružić i Aleksandar Jovičić.

On je rekao da se lične izjave u medijima ne odražavaju na odnose u koaliciji, ali im i ne doprinose.

- Mi imamo ozbiljan dogovor sa SNS-om i apsolutno nikakvih spornih pitanja u svemu tome nema i naša saradnja će biti nastavljena i u buduće - rekao je Dačić u Palati Srbija.

On je podsetio da je premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao da "baveći se pitanjima (predsedavanjem) OEBS-a, svih ovih kriza koje postoje, teško imate vremena da se bavite i unutar i međustranačkim odnosima".

- Zato bih zamolio sve - da pitanje odnosa između dve stranke ostave Aleksandru Vučiću i meni - poručio je lider SPS-a.

On je podsetio da Vlada funkcioniše na osnovu temelja i principa koji su ranije dogovoreni.

DAČIĆ: NE ZNAM ZA NOVI IZVEŠTAJ O PALJENJU AMBASADA 

Ivica Dačić izjavio je danas da ne zna da li je došlo do "nekog novog izveštaja" vezanog za istragu o paljenju ambasade SAD i Nemačke u protestima 2008. zbog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova

- Ne znam, mene policija nikad nije informisala o tome, čak ni kad sam bio ministar unutrašnjih poslova. O tome su sarađivali sa tužilaštvom direktno iako se na tome insistiralo i u to vreme - rekao je Dačić novinarima u Palati "Srbija" posle susreta sa jermenskim kolegom Edvardom Nalbandijanom.

- Nije mi poznato da li je u međuvremenu došlo do nekog novog izveštaja - dodao je bivši ministar policije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je nedavno da će do kraja septembra biti poznato da li se neko oglušio o naređenja da zaštiti strana predstavništva i da li su ta naređenje uopšte izdata 2008. godine kada su zapaljene.

Stefanović je rekao da postoje novi dokazi u slučaju paljenja ambasada i dodao da će biti salušani svi koji su bili u lancu komandovanja 21. februara 2008. godine kada su zapaljene ambasade posle mitinga "Kosovo je Srbija".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ero

    2. oktobar 2014 | 18:23

    Dačić je jednako inteligentan koliko i perfidan političar, odlično zna da ulazak u javna prepucavanja sa strankom koja dominira, a čiji lider ima apsolutnu podršku građana Srbije, za socijaliste, stranku koja je već "na aparatima", ništa dobro doneti ne može. Svejedno, maratonci, ipak, trče poslednji krug na vlasti.

  • Radovan

    2. oktobar 2014 | 18:16

    Vlada funkcioniše zato što je njena pokretačka snaga Vučićev elan i autoritet, a ne zato što je Dačić sa svojim pulenima neki mnogo bitan faktor.

  • Ena

    2. oktobar 2014 | 14:50

    Po prvi put Vlada funkcionise I radi kako treba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA