PUTIN ĆE ZANEMETI: Evo čime će srpska vojska paradirati pred predsednikom Rusije!

Predsednik Ruske Federacije će na vojnoj paradi u Beogradu moći da vidi neke od najmodernijih proizvoda srpske vojne industrije, kao što su Lazar, Lasta 95, Vrabac, Kobac, Bumbar i drugo naoružanje

Predsednik Ruske Federacije dolazi u Beograd 16. oktobra, gde će prisustvovati obeležavanju 70. godišnjice oslobođenja Beograda i pobede nad fašizmom, saopštio je premijer Aleksandar Vučić, a kako Telegraf.rs saznaje pred Vladimirom Vladimirovičem Putinom će prodefilovati najnoviji proizvodi srpske vojne industrije, kao što je Lazar, Lasta 95, Vrabac, Kobac, Bumbar i drugo naoružanje.

Vojna parada će biti održana ispred Palate Srbije, a to će biti prvi takav veliki skup od 1985. godine kada je JNA održala paradu ispred Skupštine Srbije.

Kako saznaje naš portal na paradi će pored prodefilovanja svih rodova Vojske Srbije, biti predstavljeni i neki od najnovijih i najmodernijih proizvoda srpske vojne industrije, pa će tako Vladimir Putin imati priliku da vidi srpskog Lazara, školske avione "lasta 95" i "kobac", kao i bespilotne letelice "vrabac", ali i svo srpsko naoružanje od tenka M84, do Mig-ova 29!

- Predsednik Putin će prisustvovati i vojnoj paradikakvu nismo imali više od 40 godina jer mislim da datum i povodom to zaslužuju - rekao je premijer i dodao da je borba protiv fašizma nešto čime se građani Srbije ponose.

- Svi rodovi Vojske Srbije biće prikazani tog dana. Želimo da pokažemo šta je to vojska Srbije proteklih dve i po godine učinila na modernizaciji i obuci. Šta je to što predstavlja serijsku proizvodnju, šta to plasiramo na treće tržište - kazao je ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić.

Gašić je kazao da će na paradu biti pozvani svi saveznici srpske, odnosno jugoslovenske vojske u Prvom i Drugom svetskom ratu, i dodao da će "sve zastave koje su oslobodile Beograd biti prisutne kako bi se odala počast svima koji su tada izgubili život".

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iv

    3. oktobar 2014 | 23:15

    SRBI...ako ste SRBI,stidite se vasih (glupih)komentara na racun nase Vojske. Svi dobro znate kako nam je poslednjih trideset godina. Cemu takva zajedljivost i zloba? Imamo sta imamo,pa sta??? Nismo ni najbolji,ali nismo ni najgori. Predsednik Putin svojim dolaskom,cini nasoj zemlji cast,i to je sasvim dovoljno. Volela bi da nas cesce posecuje...zlobnici CRKNITE.

  • vojnik

    3. oktobar 2014 | 21:04

    treba da vas bude sramota, pricate o vojsci a nemate uopste uvid u njeno stanje a uvid je taj da mozemo lagano da se nosimo sa svim okolnim zemljama i to je najbitnije jer ne moze se ocekivati od male srbije da ima neceg vise i razvijenije od jedne Rusije, Francuske, Nemacke koje nisu delile nesrecnu sudbinu kao Srbija. Ali ajde, pljujte kad nemate druge osobine sem zlobe u sebi... Oruzja imamo dosta novog i obnovljenog, videcete i sami samo sto vi nemate pojma da prepoznate hekler m416 ili SD3 od nove domace automatske puske M21, HK G36 i G36c i slicno... Najveca zamerka vojsci je sto joj je sistem jos uvek utemeljen na JNA, koji je ipak zastareo i neefikasan. Vas covek nicim ne moze zadovoljiti ni zajaziti, najlakse vam je pljuvati i vratiti se kuci i gledati TV i kritikovati sve jer se tako bolje osecate zato sto ste vi prvi jadni i lakse vam je kad i druge prikazete da su jadni. Toliko

  • KOSTANTIN

    3. oktobar 2014 | 21:28

    ONAJ NA ZOVI SRBIN I DZORDZ,BOLJE NEKA CUTE,KAKO VAS NIJE SRAMOTA,VOJSKA JE NASA PA KOLIKA GOD DA JE,NE SUMNJAM U SPREMNOST NASIH VOJNIKA I U NASE NAORUZANJE,KOME SE NE SVIDJA SRBIJA KOJA POSTUJE RUSIJU,JER JE TO I NORMALNO I PRIRODNO,NEKA IDE U EU,PA TAMO NEKA UZIVAJU SA SODOMISTIMA I SATANISTIMA,ZIVELA SRBIJA ,ZIVEO PUTIN I RUSIJA...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA