Nikolić: Srbija danas nema neprijatelje! (FOTO)

- To je ta državnička strategija kojoj smo posvećeni da naša jedinstevna pozicija raskrsnice nikada više ne bude povod za sukob i da je istaknemo kao svoju prednost - rekao je predsednik Srbije, naglasivši da naša zemlja danas nema neprijatelje

  • 22

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da Srbija nema neprijatelje i sarađuje sa svima koji to iskreno žele i koji u toj saradnji sa nama razgovaraju kao sa sebi ravnima.

- To je ta državnička strategija kojoj smo posvećeni da naša jedinstevna pozicija raskrsnice nikada više ne bude povod za sukob i da je istaknemo kao svoju prednost, izgrađujemo u svesti Evrope i sveta kao prirodno susretanje različitosti, dobronamernu kuću na putu u kojoj se sarađuje dogovara, grade prijateljstva i ostvaruju zajdenički interesi - rekao je Nikolić na stratištu u Jajincima.

On je istakao da dobrosusedske odnose u regionu, Evropi i svetu Srbija gradi kao savesna i ka budućnosti okrenuta zajdenica mrtvih, živih i budućih.

- Mrtvi nas uče - budućima smo posvećeni - poručio je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima sećanje na grad nevino stradalih ovde u Jajincima čuvaćemo zauvek.

- Njihovo stradanje je deo našeg kolektivnog pamćenja, istorisjki ožiljak na duši i države i društva koji nas obavezuje da u ime svih nevino mučneih i ubijenih Srba, Jevreja i Roma ostanemo onaj deo svesti i savesti čovečanstva koji čini sve da se ovakvi zločini ma gde u svetu ne ponove - podvukao je Nikolić.

Kako je rekao ako iko ima pravo da opominje u ime nevino stradalih i da poziva svet na mir, razum i pomirenje onda je to Srbija.

- Činimo to ponosni na pretke odgvorni prema potomcima - podvukao je predsednik Srbije.

On je podsetio da je srpski narod branio i odbranio sebe dovodeći se na ivicu biološkog opstanka i naveo da je Oktobar poseban mesec prošaran tugom i srećom kao i čitava naša istorija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA