TADIĆ: Socijaldemokratska stranka biće najbliža građanima, a ne vlasti ili opoziciji!

- Bićemo oštri kritičari vlasti, čuvaćemo interese najsiromašnijih, ali se nećemo ponašati demagoški i kritikovati sve što Vlada predloži - kaže lider SDS-a

  • 16

Predsednik SDS Boris Tadić rekao je da je ta stranka promenila naziv jer socijaldemokratija bolje odgovara na izazove današnje epohe nego konzervativne stranke.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Boris Tadić je rekao da se danas suočavamo sa određenim restriktivnim merama Vlade, ali da bi bilo neodgovorno reći da su te mere izlišne.

Prema njegovim rečima, i Vlada koju bi on kreirao imala bi restriktivne mere, ali ističe da su potrebne i antirecesione mere na kojima insistira upravo socijaldemokratija.

- Bez produktivnosti, investiranja i konkurentnosti ne možemo da obezbedimo sredstva za razvoj i pristojan život - podvukao je Tadić.

Na pitanje da li će Socijaldemokratska stranka (SDS) biti bliže vlasti ili opoziciji, Tadić je odgovorio:

- Najbliže građanima i njihovim potrebama.

Ipak, smatra da politika kritike vlasti po svaku cenu nije utemeljena i realistična.

- Bićemo oštri kritičari vlasti, čuvaćemo interese najsiromašnijih, ali se nećemo ponašati demagoški i kritikovati sve što Vlada predloži. Opozicija je vrlo statična, ne pogađa težište problema i mislim da će to biti ključno mesto za rad SDS-a - naveo je Tadić.

Komentarišući mogućnost ulaska u vlast, Tadić je rekao da mediji često spekulišu da bi uvećali svoje tiraže, mada ne isključuje ni tu mogućnost.

- Razgovaraćemo o mogućnosti da naša stranka uđe u vlast, ali u ovom trenutku, u ovoj konstelaciji, ne vidim mesto SDS-a u ovoj vlasti, a ni vlasti Vojvodine - zaključio je Tadić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA