NJIH JE VENČALA PARTIJA: Evo koji su srpski političari oženili svoje partijske "drugarice"!

Veliki broj političkih funkcionera je u ljubavne vode zaplivao baš sa partijskom koleginicom. Interesantno je da je najveći broj "stranačkih brakova" sklopljen baš među socijalistima, a "najsvežiji mladoženja" s političke scene je funkcioner SNS-a. Pogledajte o kome je reč...

  • 5

Da li su naši političari previše zauzeti, pa nemaju vremena za "provod i upoznavanje novih ljudi", ili je potpuno prirodno da se srodne duše "spajaju" u sedištima stranke, teško je reći, ali sve veća pojava da se poznati političari venčavaju sa "partijskim koleginicama" navodi na pretpostavku da je potpuno normalno da ukoliko dele "političke stavove", da imaju isti "pogled na budućnost", pa samim tim i ista interesovanja, snove, što neminovno dovodi do međusobnog simpatisanja.

Naime, veliki broj "partijskih kolega" je stalo na ludi kamen, a "najsvežiji mladoženja" je funkcioner SNS-a i narodni poslanik, Aleksandar Jovičić, koji se proteklog vikenda oženio stranačkom koleginicom Mirjanom, koju je upoznao dok su oboje radili u prestoničkom odboru SNS-a u Beogradu. 

Funkcioner SNS-a je samo jedan u nizu poličara koji je zaplovio ljubavnim vodama sa stranačkom koleginicom, a mnogi su to uradili pre njega.

Poznato je i da se bivša poslanica SNS-a, Irena Vujović, dugo zabavljala sa stranačkim kolegom Lukom Petrovićem, koji je savetnik u kabinetu premijera Vučića i kandidat za mesto predsednika IO SNS-a, ukoliko Radomir Nikolić bude izabran za gradonačelnika Kragujevca. Naravno, njih dvoje su se upoznali u centrali SNS-a, gde su oboje i radili.

Zanimljivo je da su najveći broj stranačkih brakova sklopili socijalisti.

Lider SPS-a, Ivica Dačić, je "otvorio ljubavnu sezonu socijalista", pa je "iz socijalističkog podmlatka ukrao" tada vrlo politički aktivnu Sanju Đaković, sa kojom je i sada u srećnom braku. Naime, Sanja Đaković, sada Dačić, imala je zapaženu ulogu u SPS-u, ali se svoje karijere odrekla kako bi njen suprug napredovao.

Ona je u SPS ušla po porodičnoj liniji, kao ćerka istaknutog funkcionera i osnivača SPS-a u Rakovici, Dušana Đakovića, koji je trenutno zamenik predsednika opštine Rakovica.

Nakon što je Dačić "povukao nogu", krenuli su i ostali socijalisti da se žene, pa tako i Branko Ružić, predsednik Izvršnog odbora SPS-a gotovo da deli istu sudbinu sa liderom svoje stranke. Naime, Ružićeva supruga  Ana kćerka je Ljubiše Đurovića, koji je član glavnog odbora SPS-a od osnivanja i predsednik socijalista na Paliluli, a trenutno obavlje funkciju zamenika gradske opštine Palilula. Baš kao i Dačićeva supruga i Ana je bila veoma aktivna u stranci, ali je abdicirala od stranačke funkcije da bi on napredovao i sada je posvećena brizi o njihovo dvoje dece.

Ipak, ima i onih socijalista koji nisu održali svoje stranačke brakove. Direktor SPS-a, Dejan Backović, je jedan od njih.  On se od prve supruge Svetlane, koju je upoznao još dok su bili mladi i aktivni socijalisti, na početku svoje karijere, razveo.

Backović je svoju bivšu suprugu upoznao u studentskom savezu Beogradskog univerziteta, a a nakon što je pre četiri godine taj brak raskinut, on se oženio Mirjanom, medicinskom sestrom iz Užica, poznatom po učešću u prvoj sezoni rijalitija "Veliki brat".

Nisu samo socijalisti stali na ludi kamen sa stranačkim koleginicama, i lider LDP-a, Čedomir Jovanović je svoju suprugu upoznao u centrali DS-a, gde je Jelena radila na administrativnim poslovima, još u kampanji za parlamentarne izbore 1996/1997 godine.

Ovaj par se venčao 2003. godine, a nakon što su posle mnogo "skrivanja" odlučili da ozvaniče svoju vezu.

Međutim, ima nešto i u onoj pošalici "suprotnosti se privlače", pa političkoj sceni Srbije nisu strani ni "mešovito-politički" brakovi. Funkcioner srpskih radikala, Nemanja Šarović je svojevremeno započeo ljubavnu vezu sa tadašnjom poslanicom Nove Srbije, Aleksandrom Ilić. Njihova romansa se, nakon što su je krunisali brakom i obogatili detetom, nažalost raspala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perishw

    7. oktobar 2014 | 17:49

    Ko će koga, nego svoj svoga!

  • ljubitelj burleski

    8. oktobar 2014 | 12:53

    A od partija po nekretninu,kao,,zasluženi,kumovski prezent,,.

  • ljubitelj burleski

    8. oktobar 2014 | 12:53

    A od partija po,,zasluženu,, nekretninukao,,kumovski prezent,,.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA