SRBI SE BAŠ SPREMAJU ZA PUTINA: Vojnici glancaju tenkove na ulici, Vojska "okupirala" Beograd! (FOTO) (VIDEO)

Pripreme za vojnu paradu u Beogradu su odmakle, iako do defilea ispred Palate Srbije i dolaska Vladimira Putina ima još osam dana, a da organizatori žele da sve bude na nivou i perfektno svedoči i napor vojnika koji po suncu krpom glancaju borbena vozila i tenkove "parkirane" na sred beogradskih ulica

Pripreme za vojnu paradu koja će se održati 16. oktobra kod Palate Srbije i na Dunavu, a u toku obeležavanja 70.godišnjice obeležavanja oslobođenja Beograda, uveliko su u toku. Telegraf.rs je proverio kako teku pripreme za prvu vojnu paradu nakon 1985. godine i dolazak predsednika Rusije Vladimira Vladimiroviča Putina i na beogradskim ulicama zatekao tenkove, oklopna vozila i vojnike Vojske Srbije kako ih "glancaju".

Naime, kod Brankovog mosta, sa strane Muzeja savremene umetnosti, vojska je izvezla i jedan do drugog poređala tenkove, koje čisti kako bi na dan vojne porade zablistali u punom sjaju.

Ispred Palate Srbija u toku su završne pripreme za paradu vojske, pa se zbog toga sve dovodi u red, od farbanja bandera, do obeležavanja ulica krečom, a s vremena na vreme, jednom od najprometnijih ulica u Beogradu - Bulevar Mihajla Pupina prodefiluju kamioni koji prevoze srpske tenkove!

Kako smo se uverili na licu mesta, u nekim od ulica gde je vojska parkirala svoja borbena vozila nije moguće normalno kretanje i odvijanje saobraćaja.

Baš kao što je ranije najavio ministar odbrane, Bratislav Gašić, pripreme za vojnu paradu su odmakle, a njoj će, kako je Gašić najavio, prisustvovati oni koji su  sa srpskim borcima oslobađali glavni grad od okupatora u oba rata. 

Na paradi će učestvovati oko 3.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije,  a uz tenkove, oklopne transportere, avione i helikoptere Vojske Srbje biće prikazan defile jedinica, dok će na Dunavu ploviti brodovi i čamci Rečne flote.

Pripreme su, kako je ministar odbrane najavio, počele davno, a da one traju punom parom i da se vojnici trude da daju svoj maksimun ne treba da nas čudi, s obzirom da se vojna parada prvi put organizuje od 1985. godine i baš zbog toga će biti organizovano 300 različitih pokretnih sredstava naoružanja i vojne opreme, a kako je planirano da događaj zaista bude spektakularan, očekuje se i učešće poznate ruske letačke grupe "Striži", dok će 30 padobranaca Vojske Srbije izvesti padobranski desant.

Potparol Ministarstva odbrane, Jovan Krivokapić najavio je da će građani imati priliku da vide defile motornih i borbenih vozila, tenkova, a neki od njih su već na ulicama Beograda, a kako ih vojnici glancaju, pogledajte na našem videu.

Vojnoj paradi će prisustvovati i mnogi svetski zvaničnici, među kojima je najavljen i dolazak ruskog predsednika Vladimira Putina.

Pogledajte video - direktno sa BG ulica:

(M. Bojanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA