Tadić: Uvek sam bio ekstremni levičar!

- Nemam problem sa Dačićem, imam problem sa tom politikom. On je izašao sa asimetričnim stavom o podeli Kosova, i nikada ne znate na čemu ćete biti sa njim, a neophodno je da vlada radi sinhronizovano - kaže lider Socijaldemokratske stranke (SDS)

  • 7

Bio sam ekstremni levičar koji je odrastao u porodici socijaldemokrata, kaže predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić komentarišući naziv stranke.

- Bićemo oštri kritičari vlasti, čuvaćemo interese najsiromašnijih, ali se nećemo ponašati demagoški i kritikovati sve što Vlada predloži - rekao je Tadić gostujući u emisiji Kažiprst TV B92.

S druge strane, Tadić smatra da je neodrživo rešenje da se formira opozicioni blok. " LDP hoće da bude sada stožer opozicije. Ne želim koalicione blokove sa strankama koje nemaju usaglašene politike i koje su spremne da prave opoziciju ukoliko ih vlada ne primi u njihovu koaliciju".

Komentarišući mogućnost ulaska u vlast i zauzimanje Dačićeve pozicije u vladajćoj koaliciji, Tadić je rekao da mediji često spekulišu.

- Nemam problem sa Dačićem, imam problem sa tom politikom. On je izašao sa asimetričnim stavom o podeli Kosova, i nikada ne znate na čemu ćete biti sa njim, a neophodno je da vlada radi sinhronizovano. Da li ću ja nešto biti ili neću u ovoj vladi, nisam spreman da budem ministar inostranih poslova u ovom trenutku - istakao je on i ponovio da je njegova stranka opozicija.

Tadić je, takođe, podvukao da nije blizak poitici Vlade Srbije, a kako navodi, ono što najviše zamera ovoj vladi je neuvođenje ofanzivnih mera. "Ne razumem zašto nema ofanzivnih mera, već se samo uvode restriktivne mere. Ono što vlada nije uradila, nije ponudila nijednu ofanzivnu meru zapošljavanja i to je moja najveća kritika".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA