SVM izlazi samostalno na izbore

Savez vojvođanskih Mađara na predstojećim izborima neće biti stožer mađarske koalicije, koja je poslednjih godina okupljala svih pet stranaka Mađara

  • 0

Savez vojvođanskih Mađara, pod sloganom "Za Vojvodinu u normalnoj Srbiji", okušaće se na izborima samostalno, za razliku od prethodnih izbora, kada je bio stožer mađarske koalicije, koja je okupljala svih pet stranaka Mađara.

U nazivu izborne liste SVM biće ime predsednika stranke Ištvana Pastora, ali će nosilac republičke liste biti njegov sin Balint Pastor.

- Znamo da je naš izborni slogan već mnoge iziritirao, pa nas pitaju šta je to nenormalno u Srbiji. Nenormalno je da Srbija jedina u regionu ne teži ka evroatlantskim integracijama, kao što nije normalno ni da ratari u Vojvodini svake godine protestuju - rekao je Balint Pastor.

Ambiciozna je i koalicija "Svi zajedno", koju čine Bošnjačka demokratska zajednica, Slovačka stranka, Demokratska partija Makedonaca, Demokratska zajednica Hrvata, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Građanski savez Mađara.

Oni veruju da mogu da osvoje od tri do šest poslaničkih mandata u skupštinama Srbije i Vojvodine. Taj cilj će, kako veruju, biti još realniji kada koaliciji pristupe rumunske, rusinske i nemačke stranke.

Predsednik koalicije i nosilac liste na republičkim izborima je lider Bošnjačke demokratske zajednice Emir Elfić.

Nosilac vojvođanske liste je predsednik Građanskog saveza Mađara Laslo Sabo Rac, dok će na lokalnim izborima nosioci lista biti izabrani u zavisnosti od snage stranke u određenoj sredini.

(Telegraf.rs / izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA