KAKO SU IZGLEDALI SRPSKI POLITIČARI: Prepoznajete li Čedu, Tadića, Draškovića, Nikolića? (FOTO)

Sudeći po slikama "nekad i sad" najviše se promenio lider SPO-a Vuk Drašković, ali i lider LDP-a Čedomir Jovanović, dok je premijer Srbije u odnosu na pre 10 godina počeo da nosi naočare

  • 30

Da je politički život stresan najbolje se vidi po izgledu srpskih političara i lidera vodećih stranaka u Srbiji. Telegraf.rs vam donosi priču o tome kako su pre deset godina izgledali Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić, Vuk Drašković, Boris Tadić i mnogi drugi, koji su, zanimljivo, bili ili su još uvek na vlasti.

Sudeći po slikama "nekad i sad" najviše se promenio lider SPO-a Vuk Drašković, ali i lider LDP-a Čedomir Jovanović, dok je premijer Srbije u odnosu na pre 10 godina počeo da nosi naočare.

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović spada u red onih političara koji su u protekloj deceniji najviše promenili fizički izgled. Osim toga što je Čeda skroz osedeo, u odnosu na onog mladića koji je predvodio studentske proteste protiv Slobodana Miloševića, on je sada nabildovan i zategnut.

Od mišića do tena, sve na njemu ostavlja utisak nekog ko sebi ne sme više da dopusti one podočnjake iz mladalačkih dana. Žene kažu da je kao vino - što stariji, to bolji. U fizičkom, ne u političkom smislu.

Ivica Dačić - od studenta do uglađenog ministra s pravom kilažom.

Tek stasao za politiku, kao portparol SPS Dačić s 26 godina izgleda baš kao i svi studenti - u fazonu "šta me to snađe". Od 2000. godine postaje potpredsednik SPS, ali izgled ne menja tako drastično. Tek danas, kao ministar spoljnih poslova, na svim zvaničnim skupovima izgleda uglađeno i sređeno. Uspeo je da skine i nekoliko kilograma koje je imao 2008. kad je stupio na ovu novu dužnost. Ipak, da je nonšalantan kakav jeste, pokazuje na svim ne tako zvaničnim skupovima - često se pojavi u dresu, dukserici...

Boris Tadić - koja bora više i seda glava posle dva mandata.

Kad god da ste prvi put čuli za njega (ili ga videli), legenda kaže da je i tad bio sed. Ipak, na njegov "Džordž Kluni look" popadale su žene širom Srbije kad je 2004. postao predsednik Srbije. Moglo se još tada čuti da "nije bitno kakav nam je predsednik, ali barem da nas u svetu predstavlja neko lep". Do kraja drugog mandata, Tadić je postao stariji i još aktivniji - fizičke aktivnosti, trčanje na svakom humanitarnom događaju, maratonu...

Vuk Drašković je kad se pojavio na srpskoj političkoj sceni sve šarmirao svojom dugačkom kosom i bradom. Danas, nekoliko decenija posle, imidž mu je drugačiji, uredno je ošišan, a brada koja je i dalje njegov simbol uredno je "potkresana".

Ostareo je i Velimir Ilić, ali na dostojanstven način, što se može reći i za srpskog predsednika Tomislava Nikolića.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobo

    18. oktobar 2014 | 15:38

    Dacic u mladjim danima kao Severnokoreanski vodja.

  • Žorž

    18. oktobar 2014 | 15:29

    Ovi su kao TNT društvo iz Alan Forda.

  • Djordje

    18. oktobar 2014 | 15:54

    Ja licno smatram da su predugo na sceni, uz njihove bore svima nama je mnogo losije a bore i seda kosa/ brada su im dosli radi neradnog vremena koje je godinama trajalo i borbom za licni interes. Izgubio sam nadu u sve u nasoj voljenoj Srbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA