Ujedinjeni regioni Srbije predali listu

Na prvom mestu na izbornoj listi URS nalazi se Mlađan Dinkić, a za njim slede Veroljub Stevanović i Maja Gojković

  • 0

"Ujedinjeni regioni Srbije - Mlađan Dinkić" naziv je liste koju su Ujedinjeni regioni Srbije podneli sinoć Republičkoj izbornoj komisiji.

Lista ima podršku 12.359 građana i na njenom prvom mestu nalazi se Mlađan Dinkić, a za njim slede Veroljub Stevanović, Maja Gojković, Boško Ničić, Vladan Vasić, Verica Kalanović...

- Svi u Srbiji znaju da je ta lista formirana od najjačih ljudi iz gradova i opština – rekla je Kalanovićeva nakon predaje liste.

Lider URS Mlađan Dinkić rekao je ranije juče na predizbornom skupu u Paraćinu da jedna od najvažnijih stvari koje predlažemo jeste da se ukinu brojni nameti, porezi i takse kojih sada ima čak 258 u Srbiji. Govoreći o programu političkog saveza na čijem je čelu, Dinkić je istakao da se URS zalaže za udvostručenje budžeta Srbije za poljoprivredu.

- Donećemo zakon da se tačno zna ispod kog nivoa ne može da bude premija za mleko. Sve ono što država daje kao podsticaj mora biti predvidljivo. To je politika Ujedinjenih regiona Srbije - izvesno, a ne stani-kreni - rekao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, ministri poljoprivrede iz Demokratske stranke su vodili neujednačenu politiku.

Govoreći o programu političkog saveza na čijem je čelu, Dinkić je naveo da se URS zalaže za udvostručenje budžeta Srbije za poljoprivredu.

- Donećemo zakon da se tačno zna ispod kog nivoa ne može da bude premija za mleko. Sve ono što država daje kao podsticaj mora biti predvidljivo. To je politika Ujedinjenih regiona Srbije – izvesno, a ne stani-kreni - rekao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, ministri poljoprivrede iz Demokratske stranke su vodili neujednačenu politiku.

- Pre šest godina dok smo mi vodili Ministarstvo finansija uveli smo dobre premije za mleko i mogućnost da oni koji hoće da se bave stočarstvom mogu na robni kredit da dobiju krave. Posle nas poljoprivredu je preuzela Demokratska stranka. U četiri godine tri različita ministra i svako je vodio svoju politiku - rekao je Dinkić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA