Zukorlić novi reis Islamske zajednice u BiH?

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji naslednik Mustafe Cerića, piše turski list Turkije i podseća da se Zukorlić eksponirao od kada Turska pokušava da ujedini dve islamske zajednice u Srbiji

  • 0

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić "sigurni je naslednik" Mustafe Cerića, reisu-l-uleme u Bosni i Hercegovini, piše turski dnevni list Turkije. Ceriću ove godine ističe mandat na funkciji verskog poglavara muslimana u BiH.

List, međutim, tvrdi da "bošnjački politički krugovi" u Sarajevu još uvek kriju da Zukorlić ima prednost u odnosu na druge eventualne kandidate za funkciju reis ul uleme.

Izbori za novog reisa bi trebalo da budu organizovani krajem godine, a Turkije podseća da je glavni muftija iz Srbije naročito bio eksponiran poslednjih meseci, od kada Turska pokušava da ujedini dve islamske zajednice u Srbiji.

- Da li će uticaj koji u BiH ima lobi iz Sandžaka odraditi posao, ostaje da se vidi. Muamer Zukorlić ima veliku podršku u Sarajevu i BiH. To je posebno izraženo u sarajevskim političkim i finansijskim krugovima koji dolaze iz Sandžaka - navodi Turkije.

List navodi da Zukorlić želi hitno da reši pitanja Bošnjaka u Srbiji, što se podržava u BiH, ali i Turskoj.

(M. S. / Tanjug, Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA