SVE PUTINOVE POSETE SRBIJI: Skandal sa Koštunicom, skandirale mu Delije, odlikovao ga Irinej! (FOTO)

Predsednik Ruske Federacije 16. oktobra boraviće u svojoj trećoj poseti Srbiji, prva je obeležena diplomatskim skandalom, a druga će ostati upamćena po tome što je šef Kremlja posetio Marakanu i Hram Svetog Save, dok će ovaj put gledati vojnu paradu "Korak pobednika" u čast oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu

  • 11

Predsednik Rusije Vladimir Putin 16. oktobra dolazi u svoju treću posetu Beogradu, a njega će primiti predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, dok su tu čast ranije imali Vojislav Koštunica i Boris Tadić.

Vladimir Putin će u svojoj trećoj poseti Beogradu provesti svega 6 sati, a tom prilikom posetiće Grobove oslobodilaca Beograda, zatim će u Palati Srbija razgovarati sa Nikolićem i Vučićem, gde će mu biti upriličen i svečani ručak, potom će se obratiti na vojnoj paradi u čast oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Prva poseta Putina Beogradu bila je juna 2001. goodine kada je Vojislav Koštunica bio predsednik tadašnje SRJ, a ova poseta ostaće upamćena po skandalu jer predsednik Jugoslavije nije dočekao šefa Kremlja na aerodromu, već u zgradi SIV-a (Palata Srbija).

Kao premijer Rusije 2011. godine Vladimir Putin ponovo je došao u posetu Srbiji, a njega je tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić ugostio u zgradi Palata Srbija, dok je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem posetio Marakanu i gledao prijateljsku fudbalsku utakmicu Crvena zvezda - Zenit.

Premijer Rusije Vladimir Putin tada je posetio Hram Svetog Save na Vračaru. Patrijarh srpski Irinej uručio je Putinu u Hramu Orden Svetog Save Prvog stepena, koji predstavlja najviše crkveno odlikovanje do sada.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mačak

    15. oktobar 2014 | 18:34

    KRALJ!!! ZIVELA RUSIJA I SRBIJA I OVAJ KRST STO GA NOSIMO OKO VRATA!!!

  • Ja

    15. oktobar 2014 | 18:34

    Kostunica nije obavesten o dolasku putina ili se vodi onom recju because i can

  • ap0calypto

    15. oktobar 2014 | 21:04

    Ziveo Putin, Zivela Rusija, Zivela Srbija !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA