Vulin: Incident pažljivo i namerno izrežiran!

- Nemam nikakvu dilemu da je sve što se desilo sinoć na stadionu bilo pažljivo izrežirano i sa samo jednim ciljem: da državu Srbiju prikaže kao zemlju visokog rizika, koja je nebezbedna i nesposobna da primi goste iz sveta - rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

  • 1

Ministar Aleksandar Vulin izjavio je danas da je incident na fudbalskoj utakmici između Srbije i Albanije pažljivo i namerno izrežiran i da ima utisak da sve ima veze sa dolaskom ruskog predsednika Vladimirom Putinom i celom paradom.

- Nemam nikakvu dilemu da je sve što se desilo sinoć na stadionu bilo pažljivo izrežirano i sa samo jednim ciljem: da državu Srbiju prikaže kao zemlju visokog rizika, koja je nebezbedna i nesposobna da primi goste iz sveta - rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja novinarima.

Prema njegovim rečima, ono što se desilo je sigurno imalo za cilj da izazove nerede i da Beograd prikaže nesposobnim da vodi računa o sebi i svojim gostima.

- Ne mogu da se otmem utisku da ovo itekako ima veze sa dolaskom ruskog predsednika Vladimira Putina, najavljenom paradom i svim danima koje svaki građanin Beograda očekuje sa velikim zadovoljstvom i nestrpljenjem - rekao je Vulin.

On se zahvalio publici na stadionu koja je, kako je rekao, pokazala veliku dozu uzdržanosti i koja je razumela da je to scenario u kome ona ne sme da učestvuje.

- Oni koji su pokušali da donesu zastavu ili šta god da je ono parče platna trebalo da predstavlja očekivali su da ćemo imati krvoproliće na stadionu, a da će se Beograđani pokazati kao varvari, a oni to nisu - rekao je Vulin dodajući da se publika pokazala kao ozbiljni ljudi koji vole svoj zemlju i vode računa o ugledu gradu i zemlju.

Ocenjujući da nije bilo lako izdržati provokaciju, Vulin je rekao da je širom KiM, pa čak i u delovima Preševa i Bujanovca, bilo nasilja, koje je očigledno imalo veze sa događajima na stadionu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    16. oktobar 2014 | 11:29

    Gospodine ministre,to se desilo u sred Beograda,imamo li mi bezbednosne službe?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA