TOTALNI RASPAD DSS-a: Posle Koštunice stranku napustili Samardžić i Petković

- Tokom unutarstranačke kampanje, kao i u programskom govoru novoizabrane predsedice Stranke, Sande Rašković Ivić, promovisana je nova ideja ''suverenizma'', koja treba da zameni dosadašnju noseću ideju o političkoj i vojnoj neutralnosti - kaže funkcioner DSS-a

  • 5

Funkcioneri Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić i Petar Petković saopštili su danas da napuštaju stranku, dan nakon što je to učinio osnivač i dugogodišnji lider te partije Vojislav Koštunica.

Samardžić je u pisanoj izjavi Tanjugu rekao da je Izborna skupština DSS od 12. oktobra napravila korenit preokret u programskom i personalnom pogledu.

- Tokom unutarstranačke kampanje, kao i u programskom govoru novoizabrane predsedice Stranke, Sande Rašković Ivić, promovisana je nova ideja ''suverenizma'', koja treba da zameni dosadašnju noseću ideju o političkoj i vojnoj neutralnosti - tvrdi on.

Samardžić je naveo i da je to ogromna razlika i veliko pomeranje u temeljnom opredeljenju DSS.

Samardžić je dodao i da je glasanje za članove Glavnog odbora pokazalo je da, uz nekoliko izuzetaka, nisu izabrane pristalice platforme Miloša Aligrudića.

Prema njegovim rečima, među njima je najveći broj osnivača i stranačkih uglednika koji su podržali program u potpunoj saglasnosti sa dosadašnjom politikom DSS, koju je utemeljio i vodio Koštunica.

- Ovo su razlozi koji me navode da istupim iz DS S - u stranku sam ušao iz političko-programskih razloga i iz istih razloga je napuštam - ne mogu da vidim sebe u stranci tog imena kako pluta niz struju koja Srbiju vodi u propast - rekao je Samardžić.

Petković je, u takođe pisanoj izjavi, rekao da su nažalost, kadrovske promene u DSS, koje su bile potpuno prirodne, dovele do potpuno neprirodnih programskih promena u DSS.

"Žila kucavica Programa DS S jeste politička i vojna neutralost za koju se svog snagom zalagao njen utemeljivač Vojislav Koštunica", naveo je Petković.

On je naveo i da "kako u kampanji pre izbora, tako i u nastupima odmah nakon izbora, Sanda Rašković Ivić je promenu programa stranke postavila kao glavni zadatak u narednom periodu, zalažući se da „ideju neutralnosti koju smo promovisali i zastupali, treba da evoluira u ideju suverenizma".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • beograd

    15. oktobar 2014 | 14:12

    kakav raspad, ovo je preporod dss a, od sada glasam za dss.

  • dr dabic

    15. oktobar 2014 | 14:56

    Sanda ide putem svog oca cika jove a ona ce biti obavestena i siguŕno ce ostvariti zelju svog oca o uljedinjenju desnih nacionalni snaga u srbiji Poz kraljiskoj Pameti i ljepoti

  • Čika Žika

    15. oktobar 2014 | 13:39

    Koštunica: "Jooooj raspade nam se DOS"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA