Vilhelm: Verujem da će Putin doći u Srbiju s porukom mira!

- Ne mogu da znam šta će ruski predsednik reći u Beogradu i nije na meni da nagađam, ali verujem će doći sa porukom pomirenja - kaže ambasador Nemačke u Beogradu

  • 8

Nemački ambasador u Srbiji Nemačke Hajnc Vilhelm izjavio je danas da očekuje da će ruski predsednik Vladimir Putin doći u Beograd "sa porukom pomirenja" s obzirom da je povod njegovog dolaska oslobađanje srpske prestonice u Drugom svetskom ratu.

- Ne mogu da znam šta će ruski predsednik reći u Beogradu i nije na meni da nagađam, ali verujem će doći sa porukom pomirenja - rekao je Vilhelm u izjavi Tanjugu.

On podseća da je povod Putinove posete vojna parada koja se održava povodom sedam decenija od oslobađanje Beograda u Drugom svetskom ratu, u čemu je, kako podseća, učestvovala sovjetska armija.

Vilhelm navodi da je drugi povod - 100. godišnjica od početka Prvog svetskog rata.

- Pretpostavljam da će Putin govoriti o ovim događajima i da će poslati poruku pomirenja - rekao je nemački ambasador.

Putin će sutra prisustvovati velikoj vojnoj paradi u Beogradu, prvoj te vrste od 1985. godine, a tokom posete biće potpisano više sporazuma o saradnji.

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin ističe da ta poseta ima pozitivnu konotaciju, a saradnja Rusije sa Srbijom nije uperena ni prema kome, već je korisna za dve zemlje, Evropu i čitav svet.

Svetske agencije, najavljujući Putinovu posetu, citiraju eksperte koji smatraju da Rusija sada želi da uveri Srbiju da se njeno pridruživanje EU ne kosi sa interesima Moskve, kao i da "potkrepi" postojeće veze.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA