VUČIĆ OŠTRO PORUČIO BAJDENU: Amerika može da bira između Velike Albanije i normalne Srbije!

- Gospodine Bajden, sada možete da birate između 'velike Albanije' i normalne Srbije - rekao je predsednik Vlade Srbije potpredsedniku SAD

  • 69

Incident na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija bio je jedna od centralnih tema telefonskog razgovora premijera Srbije Aleksandra Vučića i potpredsednika SAD Džozefa Bajdena.

"Odmah su razmenili mišljenja i utiske posle incidenta na stadionu 'Partizana'. Vučić je ponovio svoj stav da je sve izrežirano kako bi se zgazio ponos Srbije, uprkos njegovim upozorenjima EU zvaničnicima", piše "Informer".

List dodaje da je Vučić, završivši izlaganje, američkom kolegi otvoreno rekao: "Gospodine Bajden, sada možete da birate između 'Velike Albanije' i normalne Srbije".

"Bajden mu je na to odmah odgovorio: SAD svakako ne podržavaju 'veliku Albaniju'. Srbija ima našu punu podršku", preneo je sagovornik "Informera".

Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima saopštila je u sredu da je Vučić razgovarao sa Bajdenom, koji je ponovio da SAD daju punu podršku evropskom putu Srbije, kao i da su dvojica sagovornika postigla saglasnost o značajnom unapređenju bilateralnih odnosa.

To je bio drugi razgovor dvojice zvaničnika u nedelju dana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bagzi

    17. oktobar 2014 | 10:40

    koliko ćeš se puta videti i čuti sa ovim teroristom ? jedna poseta cara i trideset poziva raznoraznih ''prijatelja'' Srbije....živeo Putin i majka Rusija!

  • Mare

    17. oktobar 2014 | 10:04

    Jadan Amer sigurno je premro od straha

  • Љиљана

    17. oktobar 2014 | 12:38

    САД подржавају пут Србије ка ЕУ, то нормално подразумева признање Косова (са променом српског Устава), а онда сва она предузећа што су раније припадала Србији, као и рудници на Косову, приватизацијом ће прећи у америчке руке (Олбрајт, Кларк, Бајден). 'Браво' Србијо. До год будемо слушали Амере, не пише нам се добро. Бићемо јефтина радна снага, јер у ЕУ већ постоје богате и сиромашне чланице.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA