Šešelj: Zapad tempira trenutak kada će me ubiti

Nije nikakva novina da ne poštujem ovaj sud, boriću se dok imam daha, rekao lider SRS u Hagu

  • 0

Lider SRS-a Vojislav Šešelj ponovio je danas pred Međunarodnim tribunalom u Hagu da zapadne obaveštajne službe "atakuju" na njegovo zdravlje i "tempiraju trenutak u kojem će ga okončati".

Šešelj je to rekao tokom rasprave o stanju u trećem postupku koji se protiv njega vodi po optužnici za nepoštovanje suda.

Na pitanje sudije da li će biti spreman za suđenje i kada, Šešelj je odgovorio da je to "stvar božje volje i umešnosti zapadnih obaveštajnih službi da ostvare svoje prljave namere". On je protestovao što mu suđenje za nepoštovanje suda još nije počelo, tvrdeći da je to moglo da se uradi pre godinu dana.

Lider SRS-a kaže da je spreman za suđenje, ali da mu Tribunal mora obezbediti procesne pretpostavke, odnosno dozvoliti poverljive razgovore s pravnim savetnikom u ovom predmetu Dejanom Mirovićem i referentom za predmet Nemanjom Šarovićem.

Šešelj je osporavajući pravo Tribunala da mu sudi za nepoštovanje suda najavio da će u predstojećem procesu sam svedočiti u svoju odbranu i da će ga ispitivati pravni savetnik Mirović. Lider srpskih radikala ponovio je da ne poštuje haški tribunal i nazvao ga "nelegalnim i antisrpskim".

- Nije nikakva novina da ja ne poštujem ovaj sud, to svi znaju, ali pitanje je mogu li zbog toga da budem krivično gonjen. Ja ću se protiv ovog nelegalnog i antisrpskog suda boriti dok imam daha. Ranije sudije u ovom procesu Kol i Morison kopali su nogama i rukama da pobegnu iz ovog procesa i evo, izvršena je zamena sudija, te nema nijednog razloga da proces ne počne - rekao je lider radikala.

(D. Z.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA