Vučević: Srbija je jača od svakog huligana!

- Ubeđen sam da će počinioci biti izvedeni pred lice pravde i da ni država, ni grad neće dozvoliti da neodgovorne osobe i kriminalci narušavaju međuljudske odnose u Novom Sadu - rekao je gradonačelnik Novog Sada povodom kamenovanja pekara čiji su vlasnici Albanci

  • 19

Sastanak predstavnika gradske vlasti i policije sa vlasnicima objekata koji su kamenovani proteklih dana pokazuje zajedništvo i šalje poruku da je Srbija jača od svakog huligana i da će svi oni koji su bacili ljagu na državu biti procesuirani, poručio je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Vučević je zajedno sa načelnikom Policijske uprave Novi Sad Sinišom Radakovićem razgovarao sa vlasnicima pekara i poslastičarnica "Evropa", "Vojvođanka", "Telep" i ćevabdžinice "Baš ćevap".

Vučević je nakon sastanka rekao novinarima da je prema informacijama kojima raspolaže, policija u Novom Sadu privela veći broj lica i da intenzivno radi na pronalaženju počinilaca.

- Ubeđen sam da će počinioci biti izvedeni pred lice pravde i da ni država, ni grad neće dozvoliti da neodgovorne osobe i kriminalci narušavaju međuljudske odnose u Novom Sadu - rekao je on.

Gradonačelnik Novog Sada je kazao da je ubeđen i da vlasnici kamenovanih pekara i poslastičarnica veruju u državu Srbiju.

- Želim da se javno zahvalim vlasnicima tih objekata na strpljenju i hrabrom držanju u ovim trenucima - rekao je on, dodajući da slika u kojoj policajci stoje ispred pekara nije lepa i da veruje da to nije dugoročno rešenje.

Prema njegovim rečima, dva, tri ili deset huligana ne mogu i neće Novi Sad učiniti nebezbednim gradom.

- To što su pod maskama dovoljno govori o njihovoj hrabrosti. Oni verovatno misle da time čine dobro Srbiji, a ne znaju da joj nanose ogromnu štetu - naglasio je on.

Vlasnik pekare "Evropa" koja je kamenovana u noći između četvrtka i petka Bajram Temaj rekao je da mu se čini da stvari idu na bolje i da nakon incidenta te noći nije imao više problema. "Ispred lokala stoji policija i to za mene kao vlasnika nije lepa slika, ali verujem da će se sve brzo smiriti", kazao je Temaj.

On je istakao da se ne oseća ugroženim u Novom Sadu i naglasio da se posebno zahvaljuje građanima na pruženoj podršci.

Vlasnik ćevabdžinice "Baš ćevap" Ersin Efemović iz Novog Pazara na pitanje da prokomentariše najnoviji napad na pekaru u Novom Sadu koji se dogodio jutros, a vlasnik pekare je Srbin, rekao je da to samo pokazuje da huligani ne znaju ni koga niti zašto napadaju.

Jutros je polomljeno staklo na izlogu pekare "Grozd" u Puškinovoj ulici.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doroski Dusan

    20. oktobar 2014 | 13:56

    Nikad nisam ni sumljao da nije drzava jaca,ali zasto onda ih pustate da rade takve stvari i zasto imamo toliko kriminala.

  • Mirko712

    20. oktobar 2014 | 18:28

    Svaki vid huliganstva treba da se kazni, a da bi huliganima dali motiv za razmišljanje pre nego što učine neko nedeko moraju se drastično pooštriti kazne.

  • ostoja

    20. oktobar 2014 | 13:59

    sporadicni incidenti huligana nece uciniti nebezbednim nas grad ,samo kvare sliku o nasem divnom gradu,zato huligane treba kazniti najstrozije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA